Superkeeperens vanskelige valg

Burvokter Jenny Sandgren (25) har plukket baller med stor suksess for FBK i tre sesonger, men om framtiden er hun ikke like snarrådig. Snart må hun ta et valg.

Sisteskansen sa i starten av desember opp kontrakten sin med Fredrikstad Ballklubb for å holde mulighetene åpne når sesongen er over før sommeren.

- Klubben vil selvsagt ha et svar snart, så de kan få så god tid som mulig til eventuelt å erstatte meg, sier Sandgren.

LES OGSÅ: Dobbel keeper-exit? (Demokraten+)

Veier for og imot

Det har hun forståelse for. Samtidig går tankekverna på høyfrekvens om dagen. Når svensken ikke har trent eller spilt kamp, er det stort sett framtiden - etter eventyrsesongen med FBK - som har stått i hodet på henne.

HAR DU FÅTT MED DEG? Stortalent signerte for to nye sesonger (Demokraten+)

- Det er mange faktorer som spiller inn i valget jeg skal ta. Jeg har hatt en veldig fin utviklingskurve i Fredrikstad - en utvikling jeg håper fortsetter både teknisk og fysisk. Og så trives jeg kjempegodt her! Samtidig er jeg ikke 18 år lenger, og kunne tenkt meg å oppleve et nytt eventyr i et annet land og en større liga for å få nye utfordringer. Alt dette må settes i perspektiv, og jeg tenker ikke på så mye annet akkurat nå. Bare på trening eller i kamp - da slipper jeg unna og er nødt til å flytte tankene over på arbeidsoppgavene der og da, forteller Sandgren til Demokraten.

Treneren drar

Hun innrømmer at hennes indre stemme har svingt litt frem og tilbake i lang tid når hun har spurt seg selv om hun skal bli værende eller starte på ny frisk.

En annen faktor som spiller inn, er at suksesstrener og landsmann Christer Karlsson reiser hjem til Göteborg etter sesongen. Sandgren slår neppe følge med ham, om det er en bedre liga hun ønsker å bryne seg på.

- Ser snill ut på bildene

Inn for Karlsson kommer Eirik Haugdal, som kan se ut som en yngre utgave av sin forgjenger. 33-åringen har med seg gode referanser fra assistenttrenerjobben i Storhamar og har sin styrke i å utvikle unge spillere. Men for FBK-keeperen er han et ubeskrevet blad.

LES: Eirik Haugdal ny trener i FBK

- Jeg har ikke møtt ham engang, så jeg aner ikke hvem vi får inn. Han ser snill ut på bildene, da, ler Sandgren, og legger til:

- Men jeg vet heller ikke hva jeg får i en ny trener i en annen klubb.

Sandgren sier hun fortsatt ikke har landet på hva hun vil, men at en avgjørelse bør nærme seg nå, også av hensyn til klubben.

- Når jeg har tatt et valg, vil jeg uansett prate med sportslig leder, trener og lagvenninner først, slutter hun.

LES OGSÅ: Ble håndballtrener som 13-åring - til mammas frustrasjon (Demokraten+)