Stjernen måtte gi tapt mot slutten

Stjernen møter Storhamar i kvartfinalen i sluttspillet, etter å ha tapt for Frisk i siste seriekamp i grunnserien tirsdag kveld 6-3.

Men denne gangen holdt Stjernen motstander Frisk til 3-3, helt til fem minutter ut i siste periode. Deretter rant det inn mål bak Fredrikstad-keeperen.

For to dager siden i siste seriekamp i Stjernehallen holdt hjemmelaget VIF til uavgjort i nesten to hele perioder. En fatal feilpasning bare 17 sekunder før sluttsignalet i midtperioden ga VIF 2-3. Bare 15 sekunder ut i siste periode kom den definitive avgjørelsen da Oslo-laget gikk opp til 4-2. Derfra og inn var det ingen tvil om hvor seieren ville havne.

Manglerud Star tapte også sin siste kamp klart, og dermed havnet begge lag á poeng, men Stjernen har betydelig dårligere målforskjell og havner på åttende plass - nest sist på tabellen.

Normalt møter første og siste lag hverandre i kvartfinalen i sluttspillet. Men denne gang ønsket ikke seriemester VIF å møte Stjernen, som de valgte bort.

- Egentlig spiller det mindre rolle om vi møter Storhamar eller Vålerenga i kvartfinalen i sluttspillet, begge er gode lag. Men vi kan slå alle, sa trener Rune Gulliksen for noen dager siden.

Selv bor han i Hamar, har spilt for og trent Storhamar, og skulle i alle fall etter teorien og logikken ha alle sjanser til å bedømme Stjernens motstander i kvartfinalen, i detalj.
  
Med seieren over Stjernen i siste kamp i grunnspillet på hjemmebane i Fredrikstad søndag, sikret VIF som kjent seriegullet allerede en kamp før sluttspillet starter. Og fikk dermed to dager ekstra til å tenke seg om.