Nyheter

Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter

I anledning jubileumsåret 2020 ønsker Stjernen Hockey å presentere personer av stor betydning gjennom klubbens historie så langt. – Dette er mest tenkt som en morsom greie for å synliggjøre en større del av klubben, sier daglig leder Anders Åsle.

– Dette er litt i ånden til «450 folk i Fredrikstad», som Fredriksstad Blad kjørte i forbindelse med byjubileet, og det var der vi fikk ideen fra. Tanken er å løfte fram folk som har eller har hatt viktige roller i klubben på ulike plan og i ulik alder – alt fra tidligere spillere og funksjonærer til dagens juniorer – og få dem til å fortelle sine Stjernen-historier, sier Åsle til Demokraten.

Derfor har de nå lansert artikkelserien «Folk i Stjernen» på sine egne nettsider, som gjennom hele jubileumsåret presenterer 60 klubbpersonligheter gjennom korte intervjuer. Etter avtale med Stjernen Hockey har også Demokraten fått lov til å gjenbruke artikkelserien.

– 60 år er jo ikke så rundt, men vi ønsket likevel å markere det på et vis. Vi tenkte at dette kunne være en morsom greie som også bidrar til å synliggjøre en større del av klubben enn det vi gjør til daglig, som ofte handler mest om resultatene og de sportslige prestasjonene akkurat nå. Håpet er at dette stuntet kan skape et større engasjement rundt klubben, og treffe flere enn den harde kjernen og Stjernen-familien, sier Åsle.

Les også: «Folk i Stjernen»: Pål Gjermundsen

Flere bursdager

Mangeårig Stjernen-patriot, tribunesliter og frivillig medarbeider Geir Karlsen har påtatt seg oppgaven med å gjennomføre intervjuene. Førstemann ut er keeperlegenden Pål Gjermundsen.

– Det er svært mange mennesker som opp gjennom årene har satt sitt preg på Stjernen og gjort en stor innsats. Vi kan ikke snakke med alle, men av de 60 personene jeg skal snakke med blir det nok en god blanding av gamle og nye travere, gamle og unge spillere, eller kort sagt «Folk i Stjernen», sier Karlsen selv om prosjektet.

Stjernen Hockey ble stiftet 18. november 1960, og klubbens daglige leder forteller at klubben også ønsker å få til en større markering i tilknytning til selve 60-årsdagen.

– Samtidig er Stjernehallen 50 år i oktober, og når vi får kampoppsettet for neste sesong har vi lyst til å knytte hjemmekamper opp mot disse viktige datoene i klubbens historie og lage en greie ut av det, sier Anders Åsle.

– Mye å lære

I fjor sommer kom han selv tilbake til klubben han vokste opp i, etter blant annet ti år som daglig leder i rivalen Vålerenga. Nå er han imponert over hvordan Stjernen har reist seg etter noen tøffe år både sportslig og økonomisk.

– Da jeg kom inn igjen hadde styret allerede lagt en god femårsplan om at vi skulle bli gradvis bedre år for år. Ambisjonen er at vi skal være tilbake helt i toppen av norsk hockey når den nye arenaen står klar (Arena Fredrikstad i 2022, journ.anm.), og for å få til det har vi valgt å fokusere på trening og utvikling av egne spillere.

– Nå har vi fått en veldig god start på femårsplanen, og da er det fort gjort å bli utålmodige med tanke på sportslige resultater. Spesielt de siste månedene har vi nok ligget litt foran skjema, men vi har fortsatt mye å lære, og har vel den nest yngste troppen i ligaen. Det er små detaljer som har gjort at vi ikke klarer å bikke alle de jevne kampene mot lagene rundt oss på tabellen i vår favør, og trenerteamet vårt jobber hele tida hardt for å få disse detaljene på plass. Det er veldig morsomt å være med på den reisen klubben har tatt fatt på nå, legger Åsle til.

Mer fra Dagsavisen