Stjernen-leder til NRK: 13 spillere er koronasmittet

Utbruddet av koronasmitte i Stjernen Hockey vokser i omfang. 13 elitespillere er bekreftet smittet onsdag ettermiddag.

Tirsdag ble det klart at to nye Stjernen-spillere hadde testet positivt og at Manglerud Star følgelig også måtte i karantene etter kampen mellom klubbene. Kvelden samme dag fikk klubben ytterligere tre positive prøvesvar, og totalen var seks smittede spillere siden mandag.

Onsdag ettermiddag bekrefter Stjernens daglige leder Anders Åsle overfor NRK at ytterligere sju spillere, nå 13 totalt, er smittet.

– Det kan komme flere, sier Åsle til samme kilde.

Les også: Stjernen-spiller smittet – kamper utsettes

Hele troppen, inkludert støtteapparatet, ble tirsdag satt i karantene og testet i løpet av dagen, meldte klubben selv på Twitter.

De siste dagenes smittetilfeller i Sparta og Stjernen har gjort at i alt fire lag i eliteserien i ishockey må i karantene og får kamper utsatt.

Sportsåret 2020: Medaljer og FFK-opprykk

Mandag ble det klart at koronakarantenen rammer Sparta, Stjernen og Storhamar. Noen av Stjernen-spillerne som har testet positivt var i aksjon mot Manglerud Star i helgen, og dermed må også Oslo-laget i karantene.

Mandag ble seks eliteseriekamper utsatt, men det blir trolig flere som følge av de siste smittetilfellene.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.