Stjernen hadde serielederen på gaffelen i to perioder

Stjernen holdt nokså overraskende serieleder Vålerenga til 2-2 bare 17 sekunder før sluttsignalet i midtperioden. En fatal feilpassning i egen sone avgjorde kanskje matchen da VIF kontret treffsikkert til 2-3.

Halvveis i første periode var kampen relativt jevnspilt. Men etter 13.33 kom ledermålet som ikke bare VIF-fansen hadde ventet på. Vålerengas ett måls-ledelse som sto seg perioden ut var nøkternt sett fortjent. Kanskje særlig fordi hjemmelaget ikke maktet å gjøre noe som helst ut av to "power play" mot sterke VIF.

Dessverre et temmelig labert publikumsfremmøte, den attraktive motstander til tross (offisielt 1469 tilskuere - men reelt langt færre) kunne dessverre ikke måle seg i støystyrke mot VIF-fansen. Som sto tettpakket på sin ståtribune og brølte med atskiillige flere decibel enn den overraskende glisne ståtribunen med Stjernens blodfans..

De siste tre hjemmekampene har Stjernen overrasket de fleste med 2-måls-ledelse. Denne siste hjemmekampen i grunnserien ble det omvendt. Da Vålenga gikk opp til 0-2 regnet de fleste med at mye av peppen gikk ut av Stjernen. Men slik ble det ikke. I løpet av bare halvannet minutt utlignet Stjernen til 2-2 - og hele hallen våknet til liv.

En ulykke kommer sjelden alene

Bare 17 sekunder før sluttsignalet i midtperioden kom den temmelig unødvendige og fatale 3-2 ledelsen til bortelaget. En ulykkelig feilpasning altfor nær eget mål var en gavepakke VIF ikke sløste bort. Og som om dette ikke var nok - "en ulykke kommer som kjent sjelden alene. Siste periode var bare 15 sekunder gammel da Vålerenga satte det som trolig ble spikeren i kisten i siste hjemmekamp før sluttspillet. Derfra oo ut matchen kunne VIF bare sikre seieren.

Etter drøyt 14 minutter plusset Oslo-laget på til 5-2. Som også ble sluttresultatet - akkurat som i siste bortekamp fredag mot Lillehammer.

Bestemannspremien gikk forøvrig til Stjernens Philip Lyngmo Hansen. To ganger David - Trnavsky og Hallström scoret for hjemmelaget.

Aller siste grunnseriematch går om bare to dager i Asker mot Frisk-gutta. Deretter venter sluspillet der Stjernen møter VIF eller Storhamar. Trolig Oslo-laget, siden Stjernen fortsatt er bak Manglerud Star.