Nyheter

Stjernen fester grepet om 6. plassen

Med søndagens 2-1-seier over Narvik, rykket Stjernen fra naborivalene i Sparta. Kaptein Andreas Heier mener det er fullt mulig å klatre ytterligere på tabellen i siste tredjedel av sesongen.

Bilde 1 av 10

Se bilder fra kampen mot Narvik øverst i saken

– Før sesongen snakket vi mye om at vi ønsket å klare minst en 6. plass. Nå mener jeg vi bør være såpass offensive at vi sikter enda høyere, og at det er mulig å bli nummer fem, kanskje også fire. Vi har hatt en fin kurve fra midten av november og gjennom desember, og selv om vi fikk to sure tap på starten av nyåret, føler jeg det spillemessige har vært bra, sier Heier til Demokraten.

Søndag havnet de røde og hvite under mot slutten av første periode, da gjestene fra Nord-Norge ble tildelt straffeslag som Arttu Niskakangas omsatte i scoring. Midtveis i mellomperioden var lagene á jour, da Jonathan Hermansson utlignet etter assist fra Sam Coatta og Braden Christoffer.

Les også: Stjernen-legende: – Opplever større optimisme enn på lenge (Demokraten+)

Overraskende matchvinner

Og så – fem minutter før slutt, etter et massivt Stjernen-press i siste periode – kom kampens store øyeblikk sett med Fredrikstad-øyne. Fra distanse hamret backen Sander Rønnild pucken i mål, og sikret hjemmeseier 2-1 over Narvik.

– Det er klart det føles spesielt godt når vi fikk slite så hardt som vi gjorde. Vi skjøt og skjøt uten uttelling, og det nærmet seg frustrasjon. Bra timing fra Rønnild å score sitt første a-lagsmål i en sånn kamp, fastslår Heier.

For dette var altså 21-åringens første scoring på 110 a-lagskamper, og sånn sett ble det en litt overraskende matchvinner i søndagens oppgjør.

– Han er en som jobber litt i det stille, og er en veldig viktig lagspiller som vet rollen sin i laget og er tøff å møte. Sander er en ekte Stjernen-gutt, og da er det ekstra moro at det er han som avgjør, sier Heier.

Også Stjernen-trener René Hansen var raskt ute på Twitter etter kampslutt for å fullrose backen.

«Noen seire sitter lenger inne enn andre… de smaker derimot ekstra godt. Sander Rønnild scoret vinnermålet med sin første scoring på 110 kamper. Sander er spilleren med det store hjertet som alltid gjør sitt beste derfor var dette så fortjent», skriver Hansen i sin hyllest.

Les også: Bevernes nye hjem (Demokraten+)

Overtak på sarpingene

Søndagens seier betyr at Stjernen rykket litt fra Sparta i kampen om 6. plassen. De to arge rivalene står med henholdsvis 44 og 41 poeng etter 31 spilte seriekamper.

– Jeg vet det var mye snakk i sommer om den duellen. Så fikk de en bra start, mens vi fikk en dårlig. Nå har vi blitt bedre og bedre, og det er en liten ekstra gulrot at vi har klart å ta dem igjen når vi i tillegg startet med tre minuspoeng.

– Rivaliseringen mellom byene har begynt å ta seg opp igjen, og denne sesongen har vi fått noen fine kamper, med mye folk og stor interesse. Det å avslutte foran dem på tabellen er selvfølgelig noe vi har veldig lyst til, sier Heier om tvekampen mot sarpingene.

Ned til Manglerud Star, som innehar 9. plassen på tabellen og jager den siste og åttende sluttspillplassen, skiller det nå hele 18 poeng. Oslo-laget har imidlertid en kamp mindre spilt, og møter Frisk Asker tirsdag.

– Nå er det 14 kamper igjen, og alt kan selvfølgelig skje, men med den formen vi har hatt mener jeg det er mer naturlig å se oppover på tabellen enn å kikke oss bakover, avslutter Stjernen-kapteinen.

Les også: Odd Fellow gir 40.000 kroner til lek og moro på isen (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen