Sport

Sterke østfoldinger

Ida Breigan (16) og Henriette Jæger (17) var de to største profilene under helgens UM (NM for yngre). Jæger fra Aremark tok seks gull og leverte topprestasjoner på rekke og rad. Ida fra Fredrikstad var ikke langt etter.

Bilde 1 av 3

Av: Dag Eliassen og Rune Helle

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg perset meg flere ganger på sprinten, og jeg vant de tre øvelsene jeg stilte opp i individuelt, sier Ida Breigan som toppet det hele med bronse på stafetten med Fredrikstad.

– For meg er dette mesterskapet sesongens store høydepunkt. Ingen tvil om det, sier hun fornøyd.

De to østfoldjentene har mye felles: Begge er arvelig velsignet med fart, spenst og rå styrke. Kort sagt, helt spesielle talenter.

Ida perset seg både på 100 og 200 meter. Hun vant begge sprintøvelsene klart.

Saken fortsetter under bildet. 

Ida Breigan på vei mot gullet på 200 meter.

Ida Breigan på vei mot gullet på 200 meter. Foto: Vestpress

– Det var veldig bra. Hadde jeg fått se 11-tallet på 100 meter ville helgen vært utrolig, oppsummerte Ida som fredag vant Formel 1-øvelsen på 12,02. På 200 ble det ny pers på 24,57.

– Her er det kamp om hundredelene, sier Ida som også vant lengde på 5,50. Her var hun litt bak årsbeste og personlig rekord.

– Det var helgens siste individuelle øvelse. Med fem løp i beina merker man kjøret, konstaterte hun før stafetten.

Helgens tre gull var Ida sine første NM-titler utendørs. I fjor var første året hun var gammel nok til å delta. Da ble Fredrikstad-jenta skadet like før mesterskapet.

– Jeg vant de to øvelsene jeg stilte på innendørs i vinter også, sier Ida som da bare løp 200 ved siden av lengden.

Bronse på stafett

Fredrikstad-jentene tok bronse på 1000 meter stafett.

– Vi hadde et klart mål om medalje på stafetten, sier Emma Skibstad Bekkevik (16). Sammen med Ida løp hun de to lengste etappene. Lea Nygaard Strand (15) og Jamila Isman (15) tok de to korteste for det unge Fredrikstad-laget som bør ha enda bedre sjanser neste sesong. I helgen var de utrolig tett på sølvet.

– Mitt store mål ved siden av stafetten denne helgen var 300 meter hekk. Her perset jeg veldig, sier Emma som også tok bronse i tresteg med 11,90.

– Her var jeg sure fem centimeter fra sølvet, sier Emma som har 11,15 som personlig rekord. Gullet gikk på 11,24.

– I forkant hadde jeg nok håper å komme opp imot slike lengder, understreker hun.

I tenkeboksen

Emma er kvalifisert for senior-NM i Bergen siste helgen i september.

– Det er ikke sikkert jeg reiser. Det er en lang reise, og nivået i seniorklassen er høyt for en 16-åring, sier Fredrikstad-jenta som innrømmer at hun er i tenkeboksen.

– Noe taler for, og noe taler imot, avslutter hun.

Mer fra Dagsavisen