Starter kronerulling for å hente hjem FBK-yndling

Fredrikstad Ballklubb vil gjøre gammel kjenning til «Folkets spiller». – Med henne blir stallen komplett, mener styremedlem Bjørn Hansen.

FBK ønsker å hente hjem Rolvsøy-jenta Anette Hansen (26), og Frankrike-proffen ønsker seg hjem til FBK. Nå mangler bare pengene. Klubben håper å få hele byen med på laget for å kunne gi den venstrehendte skytteren merkelappen «Folkets spiller».

- Klubb og spiller er muntlig enige. Vi mener Anette vil være en perfekt tilvekst til troppen vi har i dag, og det er her hun hører hjemme, sier Hansen til Demokraten.

- Førstevalget mitt

Ingen kontrakt er dog underskrevet ettersom finansieringen mangler. Spilleren selv bekrefter også overfor Demokraten at hun er høyaktuell for en retur. Hansen forlot FBK etter nedrykket i 2015 og gikk videre til Halden.

- Jeg ønsker å spille for FBK, som jeg synes har levert mange gode prestasjoner denne sesongen. Laget har mange spillere som bidrar, sier Hansen, som har vært i kontakt også med andre norske klubber.

- Jeg savner mer nærhet til familie og venner, og da passer det godt at klubben min hjemme matcher ambisjonene mine. Jeg er ikke ferdig som håndballspiller, poengterer hun, før hun også slår fast:

- FBK er førstevalget mitt.

Kontakt i fjor

FBK startet en kronerulling i fjor, og var også da i kontakt med blant andre den allsidige målskåreren. Men kronerullingen stoppet opp og Hansen forlenget oppholdet i Frankrike, hvor hun har spilt siden hun forlot kriserammede Halden sommeren 2017. Der har hun også rukket en overgang fra Nantes til Bourg de Peage.

Pengene har FBK fortsatt stående på konto, og er klare til å fortsette jakten på «Folkets spiller».

- Mannen i gata, håndballsupporteren og næringslivet kan være med på å styrke laget vårt med enda en lokal spiller, noe som vil styrke Fredrikstad-identiteten i laget og klubben og ikke minst gi laget en solid forsterkning. Det håper vi å få støtte til, sier Hansen.

Tar sikte på 100.000

Han kan selvsagt ikke røpe hvilke lønnsbetingelser partene er blitt enige om, men avslører likevel at klubben, i tillegg til allerede innsamlede midler, vil være godt fornøyd med å få inn mellom 100.000 og 150.000 kroner i denne omgang.

Klubben informerer på sine hjemmesider om hvordan man kan gi bidrag til «Folkets spiller».

Spent på ny trener

Som en av bare to norske spillere i den franske ligaen denne sesongen, har Anette Hansen opplevd svingninger i både spilletid og prestasjoner. Bourg de Peage ligger for øyeblikket tredje sist.

- Frankrike har en sterk liga, men med mange gode og jevne lag. Bunnlagene kan plutselig slå nesten hvem som helst og klatre på tabellen. For egen del er det også sterk konkurranse om plassen på laget, som har dobbel dekning over hele linja. Så har jeg også hatt veldig gode enkeltkamper, forteller hun.

Nå følger Hansen spent med på hvem som blir Fredrikstads nye trener etter Christer Karlsson, men hevder at det ikke blir avgjørende for klubbvalget.

- Jeg regner med at de finner en god løsning.

- Hvor høyt kan FBK sikte med deg på laget neste sesong?

- Det blir litt hypotetisk å svare på ennå, men jeg mener det er all grunn til å forvente at FBK fortsatt skal være et stabilt eliteserielag, slutter hun.