Slik håper FBK å juble etter kampen - kan bli historiske i ettermiddag

Med seier mot Tertnes i ettermiddag kan FBK-gjengen strekke begge armene i været og juble over å være historiske.

Kampstart 16:00!

Det var kanskje ikke mange som trodde på historiske FBK for noen år tilbake, da laget nærmest var å sammenligne med en jojo. Sikrer FBK det hele i land på i ettermiddag, er laget i et sluttspill for første gang i klubbens historie.

– Det er klart en viktig kamp for oss, men vi har vel strengt tatt spilt viktigere kamper mot lag vi burde ha vunnet mot, sier FBK-trener Christer Karlsson som prøver å roe ned forventingene til hans egne jenter.

Terntes og FBK er naboer på tabellen og sjansen for FBK-seier er ikke liten. Selvom FBK har prestert godt mot de fleste lag denne sesongen, ønsker Karlsson en revansje fra tapet i Bergen sist.

– Det er det vi vil ha. Vi tapte borte sist og tenkte vi ikke gjorde en god nok innsats. Nå får vi muligheten nok en gang, og den bør vi ta, sier svensken.

– Bare glede

- Hvordan tror du jentene dine takler presset før kampen?

– Jeg er ikke urolig på akkurat det. Det handler mer om at det er et positivt press som vi har over oss. 

FBK ligger på fjerdeplass på tabellen med 21 poeng. Terntes på plassen bak med 20 poeng. Det er altså kun storklubber som Storhamar (3), Larvik (2) og Vipers Kristiansand (1) som ligger foran lagene. 

– Vi er ikke akkurat favoritter, men vi har mye å vinne. Klarer vi å holde fokus i forsvarsspillet vårt, som vi fokuserer på før kampen, så tror jeg det meste går bra, fortsetter FBK-treneren. 

Han gleder seg til fortsettelsen og sluttspurten denne sesongen. Etter en lang sesong der man mildt sagt kan si at FBK-troppen har overrasket hele håndball-Norge, er ikke Karlsson noe annet enn glad.

– Det er noe med det at vi ligger der vi gjør på tabellen. Hadde vi vært i bunn, hadde alt vært kjedelig og trist. Men vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt og alt er bare glede, avslutter FBK-trener Christer Karlsson.