Sport

Sju år senere var Oscar (10) best

Som 10-åring satt en kry Oscar Kjøge Jansson, den gang torpespiller, ved siden av målskårer Daniel Braaten i Ullevaal-garderoben etter en landskamp mot Makedonia. Sju år senere sto de på hver sin banehalvdel i 2. divisjon.

Bilde 1 av 3

«Da det bildet ble tatt var det vel ingen som hadde drømt om at de to skulle spille mot hverandre», skrev bestefar Terje Jansson til bildet han la ut på Facebook etter FFKs 2-1-seier hjemme mot Skeid lørdag.

LES OGSÅ: Ineffektive Skeid tapte mot FFK (Demokraten+)

– Nei, jeg var ikke en av dem man skulle tro ville bli særlig god den gangen. Det var omtrent i den alderen at jeg begynte å gå «all in» for fotballen, sier Oscar Kjøge Jansson til Demokraten.

Ullevaal-tur

Han er den lille gutten i bildet, omkranset av Per Ciljan Skjelbred og Daniel Braaten, som skåret hvert sitt mål da Norge slo Makedonia i privatlandskamp på Ullevaal sommeren 2013.

– Jeg husker ikke så mye av kampen, men mest fra den sosiale turen vi hadde med Torps 2001-lag. Jeg husker jeg gledet meg til å se min første landskamp, få omvisning på stadion og at det var stort å få møte noen av de beste spillerne vi hadde i Norge, forteller Jansson.

– Kul opplevelse

Gjennom oppveksten tok han store sprang i utviklingen, og 17 år gammel er han en del av FFKs A-lag, hvor han fikk plass på benken hjemme mot Hødd, fikk sine første minutter mot slutten av bortekampen mot Vålerenga-rekruttene og nå senest mot Skeid ble byttet inn på stopperplass før pause. Så kan han også takke 38-årige Daniel Braaten for å ha holdt karrieren gående helt til nå. Brått sto utenlandsproffen og den lille håpefulle fra Torp ansikt til ansikt for hvert sitt lag.

– Jeg tenkte litt over det først da jeg så bestefars Facebook-oppdatering etter kampen. Det føltes litt spesielt da, å ha spilt mot Braaten. En kul opplevelse – det viser at det er mulig for alle «å komme seg opp», påpeker Jansson.

En sterk plugg

Og duellen mot Braaten – hvordan synes han den utartet seg?

– Nå spilte jeg venstre stopper og han høyreback, så det ble noen dueller. Han var min mann på dødballer, blant annet. Han er en sterk plugg. Men nå ble det ingen skåringer på ham, og laget mitt vant, så da får vi si jeg gikk seirende ut av det, slår han fast.

Tidligere angriper Daniel Braaten ble for øvrig utvist etter å ha pådratt seg to gule kort fra sin høyreback-posisjon mot FFK. Per Ciljan Skjelbred (33), den andre landslagsspilleren i bildet, vendte nylig hjem til Rosenborg etter ni år som Tyskland-proff.

Se FFK-Skeid i bilder

Som del av et FFK i medgang, med kun seire på de fire første seriekampene, ble det en ny opptur for fortsatt unge Jansson mandag. Før Demokraten var på tråden, bidro han i 90 minutter som stopper til at FFK-rekruttene slo Mjøndalen-rekruttene 3-1 på Nedre Eiker.

– Det var nydelig. En solid defensiv kamp av oss, slutter Jansson.

Mer fra Dagsavisen