Seriestarten kan glippe for Mæland

- Skaden hans er verre enn først antatt, sier Jørn Pedersen i FFK.

Det er ennå halvannen måned til seriestart i 2. divisjon. Likevel frykter FFK at fjorårets kaptein, Eirik Mæland må ta plass på tribunen når Hødd gjester Fredrikstad stadion 14. april.

Midtbanespilleren har nå slitt med en vond lyske i nær fire uker.

- Han skulle vært tilbake på treningsfeltet nå, men rehabiliteringen har tatt litt lengre tid enn vi hadde trodd, sa Jørn Pedersen i FFKs medisinske apparat til Demokraten før forrige ukes treningskamp mot Kvik Halden.

Tar ingen sjanser

Nå ser situasjonen ut til å være mer dramatisk for en av de mange spillerne som skal kjempe om plassene på midtbanen denne sesongen. Til FFKs Facebook-side, sier Pedersen i en ny video at seriestarten kan ryke, noe Fredriksstad Blad var først til å melde.

- Eiriks skade er verre enn først antatt. Han har ikke hatt den progresjonen vi hadde håpet ut ifra de første undersøkelsene vi gjorde, og må regne med å være ute i flere uker fremover. Han kjemper en kamp mot klokka for å bli klar mot Hødd, sier Pedersen.

Overfor Demokraten i forrige uke, påpekte Pedersen at Mæland har en skadehistorikk i lysken som gjør at klubben nødig tar noen sjanser.

- Han skal få lov å bli helt frisk før han spiller fotball, uttalte Pedersen.

Getz på vei tilbake

For øvrig sier rapporten fra FFK at Leonard Getz snart skal være tilbake i trening, etter et ublidt møte med en markør på treningsleir i Tyrkia tidligere i år. Spillerne som var syke og sto over mot Kvik Halden er tilbake i trening, mens Sakari Mattila som kjent er ute i lang tid.

Fortsatt sparer FFK ikke på kruttet i oppkjøringsperioden laget er inne i. Også denne uka blir det stort sett doble treningsøkter, ifølge Pedersen.