Nyheter

Satser på jentene – har hentet inn FFK-spiller som trener

Gresvik IF er opptatt av å lage like gode opplegg for jenter som gutter som ønsker å spille fotball. Nå styrker de trenerapparatet rundt klubbens jenter 13-lag.

Bilde 1 av 2

– Fotball for meg betyr aller mest det å ha det gøy, være med venner og nyte de øyeblikkene vi har på banen. Det er gøy å vinne også, men det viktigste er å ha det bra sammen, og det har vi. Alle er venner med alle her, så fotballen gir meg masse venner, forteller Fatimah Albadri (13) til Demokraten.

Denne uka ble det klart at FFK-spiller Maikel Nieves (30) går inn trenerteamet til Gresvik IFs jenter 13-lag, noe spillerne syns er stor stas.

– Det er veldig spennende og kult med ny trener mest fordi det er bra å bli trent av forskjellige personer. De sier på mange måter det samme, men på hvert sitt vis, og det syns jeg er så bra, sier Albadri.

Fra hobby til lidenskap

Hun mener det er kjempebra at klubben hennes har valgt å satse også på jentefotballen.

– Vi har trenere som både bryr seg om oss og som har troa på oss. De viser oss at det ikke bare er gutter som kan gjøre karriere i fotball, men at også jenter kan komme seg videre og gjøre det ordentlig bra. Kanskje komme på landslaget til og med.

– Jeg begynte med fotball som åtteåring, og i begynnelsen tenkte jeg nok at dette bare skulle være en hobby. Så oppdaget jeg hvor godt jeg likte det, og nå kjenner jeg at jeg gjerne vil fortsette med dette i fremtiden også, fastslår Albadri.

Les også: Jentene imponerte – pallplass i turnering med 100 lag

Fatimah Albadri (t.h.) har blitt hekta på fotball.

Fatimah Albadri (t.h.) har blitt hekta på fotball. Foto: Gresvik IF

– Samfunnsansvar

Lagleder for jenter 13-laget, Tor-Arne Borg, mener det er viktig å gi jentene de samme mulighetene som gutta på fotballbanen.

– Som klubb ønsker Gresvik IF å vise at det er mulig å få til gode jentemiljøer i distriktet om man legger til rette for artige treninger med spennende innhold. Dette kullet har trent sammen siden de var små jenter og har vært en stabil treningsgruppe på 20-22 spillere, sier han til Demokraten.

– Naturlig nok er det nivåforskjeller i gruppa, men felles for alle er at de synes det er skikkelig artig med fotball. Det å ta et lokalt samfunnsansvar og ta vare på hele gruppa uavhengig av nivå er vårt viktigste arbeid som breddeklubb. Fokus på det sosiale aspektet er noe som er viktig for oss, der vi blant annet skal på treningsleir til Lillehammer og ha overnatting med «Mesternes mester» som tema på Solbukta, fortsetter Borg.

Han forteller videre at de også har en tydelig sportslig satsing, med tilbud om fire faste treninger i uka.

– Det å få inn Maikel Nieves er en slags klapp på skuldra og honnør til spillerne for det gode fremmøte. Samtidig vil Maikel i perioden han er hos oss også være til inspirasjon for klubbtrenerne som kan snappe opp nye øvelser de kan ta med seg videre inn i klubbtreningene, sier Borg.

Les også: FFK satser på tidenes første jentelag

– Lettere å trene jenter

Nieves selv er imponert over det som møtte ham på sin første trening med jentene denne uka.

– Jeg har aldri trent jenter før, bare gutter, men det gikk veldig bra. De var veldig interessert fra første sekund, gjorde alt for å følge instruksjonene mine, og viste fram gode fotballferdigheter. Mitt inntrykk er at det er lettere å trene jenter enn gutter, mener FFK-spilleren.

Nå skal han bidra med sine kunnskaper på treningsfeltet en gang i uka de neste fem ukene i første omgang. Også han understreker at det er bra at klubber som Gresvik løfter fram jentene.

– Det er veldig viktig, og særlig siden jentefotballen har vokst mye den siste tida. Da er det fint at i alle fall de klubbene som kan, og er store nok til det, starter egne jentelag. Det hjelper også klubben til å vokse enda mer, sier Nieves.

Maikel Nieves.

Maikel Nieves er inne i sin andre sesong for FFK. Nå skal han også bidra på trenersiden i Gresvik IF. Foto: Hermund L. Kjernli

Mer fra Dagsavisen