Nyheter

Satser mot EM etter NM-sølv

FIF overrasket og tok en gledelig sølv på 4 x 200 meter stafett under innendørs-NM i friidrett. Nora Wold (23) var sentral på laget som også bestod av Ida Breigan, Marlen Aakre og Anniken Aarebrot.

Av: Christian Michaelsen

– Dette setter jeg høyt, sa Nora, som droppet 200 meter individuelt for å ha pigge bein til stafetten.

– Målet var medalje, men det er alltid gøy å lykkes i sin målsetning, sier lagets fremste utøver.

Nora gjorde en fantastisk 400 meter lørdag kveld da det ble klar pers og bronse.

– Jeg løper nå så fort uten hekker at det må være lov til å kikke mot kravet til senior EM i Paris senhøstes. Jeg har pers på 400 hekk på 58.58. EM-kravet er 57,95, sier Nora.

Hun har deltatt i flere internasjonale juniormesterskap med 11. plass fra U-23 i fjor som ferskeste resultat.

– Mitt problem som hekkeløper har alltid vært farten. Nå løper jeg mye, mye fortere enn tidligere uten hekker. Det gir grobunn for optimisme, sier Fredrikstad sin fremste utøver for tiden.

Wold har alltid vært kjent for å ha en veldig god hekketeknikk.

– Jeg løper nesten to og et halvt sekund fortere på 400 flatt nå enn for et år tilbake. Klarer jeg å kombinere fart, teknikk, og samtidig unngå skader, bør dette bli min klart beste sesong, oppsummerer Fredrikstad-jenta.

Sterkt lag

Fredrikstad mønstret et sterkt lag på stafetten. Også Marlen Aakre (26) har individuelle NM-medaljer både for junior og senior. Hun løp ikke individuelt i mesterskapet. Det gjorde heller ikke Anniken Aarebrot (18) som sensasjonelt kom på pallen på 800 meter under tilsvarende mesterskap i fjor.

Ida Breigan (16) er også helt i norgestoppen på blant annet 200 meter. I fjor luktet hun på norsk aldersrekord på distansen, og Ida der også helt på topp i sin aldersklasse i flere andre øvelser.

Les også: Breigan to hundredeler fra norsk rekord (+)

Ble satt ut

Didrik Grøm (18) fikk en kjempestart på NM da han hadde bestetid av samtlige i forsøket på 60 meter med 6,94 – en soleklar pers. I semifinalen ble det 7,10 og reisepass.

– Det var en tjuvstart i mitt heat. Dette satte meg tydelig ut. Min semifinale var ikke bra, det var heller ikke forsøket på 200 meter. Løpet der jeg lykkes her på NM var imidlertid fantastisk. Den tiden ville gitt finale, og ingen juniorer løp så fort her i Bærum, avslutter Didrik.

Medaljene i seniorklassen gikk på 6,83, 6,85 og 6,87. Ingen var under 6,90 i semifinalene.

Mer fra Dagsavisen