Nyheter

Råde-jenta har trent i 10 år for å komme til Norwegian Horse Festival

Nikoline Aslaksrud (18) har trent i ti år for å komme tid hun er i dag. I februar debuterer Råde-jenta på Norwegian Horse Festival.

– Jeg har ikke ridd en så stor konkurranse før, så det blir veldig spennende!, sier Nikoline Aslaksrud (18) fra Råde.

Styret i Råde og Onsøy Rideklubb (RORK) gjorde søndag sitt uttak til Norwegian Horse Festival som skal gå i Lillestrøm 13.-16. februar 2020. Styret har tatt ut fire ryttere. I tillegg til Aslaksrud som rir Dressur Cup, skal Miriam Høydahl Winterseth ri Stall Lie Hvalen Ponni Cup, Emilie Nilsen skal ri Silver League og Andrè Theodorsen kvalifiserte seg i Østfolds Ferd rideskolecup.

Nikoline Asklaksrud (x) og hesten JJ Lennon har kvalifisert seg til deltakelse på Skoies dressurcup under Norvegian Horse Festival 2020 i februar.

Nikoline Asklaksrud og hesten JJ Lennon har kvalifisert seg til deltakelse på Skoies dressurcup under Norvegian Horse Festival 2020 i februar. Foto: Privat

Norges største arena

– Jeg gleder meg utrolig mye til å ri på NHF og synes det er kult å få teste ut å ri på så stor arena. Jeg satser egentlig feltritt så mitt hovedmål i år er å gå stabilt 1m i felt, forteller Aslaksrud, som har ridd i 10 år og hatt egen hest i 5 år.

Riggen på varemessen er den største innendørs arenaen her til lands, med to innendørs konkurransebaner og tre oppvarmingsbaner. Den største banen måler 33 x 86 meter, og er dermed den største innendørs konkurransebanen i Norge.

KOMMENTAR: «Ap slår ring om hestenæringa»

Verdenseliten kommer

Norwegian Horse Festival er landets største ridestevne, der elite- og amatørryttere fra hele verden deltar.

– Har du hatt noen utfordringer på vei inn mot NHF-deltakelsen?

– Nei, jeg har ikke hatt noen spesielle utfordringer, men jeg har jo trent fram mot klasser på det nivået lenge, sier Aslaksrud.

Når verdensstjernene kommer, rir de i eliteklassene – som er poenggivende på verdensrankingen. Det er hovedgrenene dressur og sprang det konkurreres i, når stevnet går av stabelen på Norges varemesse. Beste norske rytter på verdensrankingen per dags dato er Geir Gulliksen, som ligger og vipper rundt 100 poeng.

LES OGSÅ: Julie (20) er løsningen på FBKs keeper-problem (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen