Sport

Overrasket Grace med sjenerøs sjekk

Det som skulle være en helt vanlig treningsøkt for bryteresset Grace Bullen, ble brått til en jubeldag da Lions Club Kråkerøy troppet opp for å tildele henne 10.000 kroner.

Atlas-bryteren som tidligere i høst var svært skuffet etter å ha røket ut langt tidligere enn håpet i VM, fikk torsdag god grunn til å smile igjen.

Under treningsøkten på Mineberget ble hun nemlig overrumplet av representanter fra Lions Club Kråkerøy, som hadde med seg en sjekk på 10.000 kroner.

– Dette var utrolig hyggelig, og en fin start på treningen og oppkjøringen mot neste sesong, fastslår Grace Bullen overfor Demokraten.

Les også: Grace Bullen tildelt 100.000 kroner av Østfold fylkeskommune

– Flott representant for byen og Norge

Hun antok imidlertid først det var noe helt annet som skulle skje da Lions-representanten vandret inn dørene i BK Atlas-lokalene.

– Jeg trodde de kom for å gjennomføre en rutinemessig dopingkontroll, for jeg visste ingenting på forhånd og det var ikke så lett se med en gang hvor de kom fra, forteller Bullen lattermildt.

Men heldigvis var mennene fra den frivillige og humanitære organisasjonen ute i et langt hyggeligere ærend enn som så. Lions Club Kråkerøy deler årlig ut et ungdomsstipend, og i år falt altså valget på Fredrikstads 22 år gamle bryterdronning.

– Vi syns hun er en flott representant for både Fredrikstad og Norge, forteller Lions-medlem Arne Inglingstad til Demokraten.

Leder for Lions Club Kråkerøy, Rolf Magnusen (t.h.), overrasket torsdag bryter Grace Bullen med foreningens ungdomsstipend på 10.000 kroner. I bakgrunnen står blant andre BK Atlas-trener Gheorghe Costin.

FOTO: Arne Inglingstad

Japan neste stopp

Det var leder for den frivillige og humanitære organisasjonens Kråkerøy-klubb, Rolf Magnussen, som fikk æren av å overrekke sjekken til Bullen.

– Vi leter hvert år etter verdige mottakere, og syns Grace gjør en fantastisk jobb. Styreleder Klas Pettersen i Atlas har også poengtert at hun har en treningsiver og innsats uten sidestykke. Derfor var vi enige om at hun fortjente denne tildelingen i år, sier Arne Inglingstad.

Når Demokraten prater med bryteresset selv på telefon er hun på vei til Japan for treningssamling med landslaget. Bullen er klar på at pengestøtten fra Lions kommer godt med til framtidig satsing, blant annet mot neste års OL i Tokyo.

– Klubben har mye planer, og etter jeg kommer hjem igjen fra Japan blir det økter med gode sparringspartnere hjemme, så det blir en hektisk periode framover, forteller hun.

Les også: Mot OL med gullgrep (Dagsavisen+)

Har lagt skuffelsen bak seg

Den meritterte 22-åringen trengte tid på å fordøye VM-fiaskoen i september, der hun røk ut allerede i 2. runde, og tok seg derfor en liten brytepause.

– Da fikk jeg tid til å trene litt for meg selv, og holde meg unna matta en liten stund. Men jeg kjente fort at lysten og motivasjonen fortsatt er der, forsikrer Bullen.

– Jeg må glemme skuffelsen, men samtidig huske det som gikk feil og ta det med meg inn i det videre treningsarbeidet. Det er viktig å fokusere på det som kan gjøre meg bedre, og se framover mot det som skal skje til neste år, fortsetter hun.

Og målet er fremdeles olympisk medalje i den japanske hovedstaden. For at dette skal kunne bli en realitet, må hun først klare å kapre en av de fire ledige OL-plassene.

– Det er to konkurranser igjen å gjøre det på. Den første er en Europa-kvalifisering i mars, og jeg håper det blir den første og siste kvalifiseringsturneringen jeg må gjennom, avslutter hun offensivt.

Mer fra Dagsavisen