Sport

Nora Wold nominert til friidrettspris

Fredrikstad IFs doble bronsevinner under NM, Nora Wold (23) er med i kampen om utmerkelsen «Årets gjennombrudd» i norsk friidrett.

2020 har vært et godt år for friidrettsløper Nora Wold, som i september tok NM-bronse både med Fredrikstad IFs stafettlag og individuelt på 400-meter hekk. Under NM innendørs noen måneder tidligere ble det bronse på 400-meter sprint og sølv på sprintstafetten. Hun har flere ganger klart EM-kravet på hekken.

Nå er Begby-jenta nominert til pris av friidrettsforbundet, i det som blir en folkets pris i et år hvor den faste friidrettsgallaen utgår av smittevernhensyn. Wold er nominert i klassen «Årets gjennombrudd».

Les også: Pers og bronse

Nummer 25 i Europa

«Nora Wold har fått en veldig god fremgang på 400-meter hekk dette året, og har stabilisert seg på 57-tallet. Dette gjør henne til en Senior-EM-kandidat på distansen. Hun har løftet seg på et godt internasjonalt nivå, og er ranket som nummer 25 i Europa», begrunner talentutviklingsansvarlig Mari Bjone i Norges Friidrettsforbund om hvorfor Wold er blant de fem nominerte.

Utøveren selv sier til Demokraten at hun ble overrasket over å bli nominert, men at hun ser på det som en veldig hyggelig bonus.

– Det gir en god følelse å vite at forbundet følger med og faktisk har diskutert seg fram til at jeg fortjener å bli nominert, sier Wold.

Friidrettsgallaen er altså avlyst i år, og forbundet har valgt å løse de ulike kåringene ved å la publikum stemme fram vinnerne innen sju kategorier. Derfor håper Nora Wold på bred stemmestøtte fra Fredrikstad.

– Jeg tror jeg har en reell sjanse, men ja – da må patriotiske Fredrikstad-folk være våkne og stemme på meg, melder hun optimistisk.

Vil til VM

Foruten NM-medaljene påpeker Wold at hun har hatt et godt trenings- og konkurranseår, der hun på alle forsøkene har løpt under EM-kravet. Mesterskapet i Paris, hvor hun skulle deltatt i august, ble avlyst. Wold satte senest personlig rekord (57.10) på 400-meter hekk under NM. Den må hun forbedre med ett sekund neste år for å bestå kravet til VM på høsten.

– Det har vært et år hvor jeg føler jeg har knekt noen koder for hvordan jeg skal trene og utviklet meg på mye. Men marginene er små, blant annet med tanke på skader, minner hun om.

Les også: Nora Wold tror tarmsykdommen drev henne til suksess (Demokraten+)

Trener Zdenko Vojvodic er også forsiktig med forhåpningene.

– Nora har utviklet seg som forventet. Målet var noe i nærheten av EM-kravet, og hun kvalifiserte seg med god margin. Hun er selvstendig og treningsdyktig, men må også holde seg skadefri. Hva som skjer neste år er det ingen som vet. Til VM må hun ned ett sekund og OL-kravet er enda et halvsekund. Det er langt igjen, understreker han.

Selv tør Nora Wold i alle fall å si at VM-kravet er noe hun ønsker å oppnå den kommende sesongen.

Grace Bullen: Den lille jenta hadde vært på flukt og forsto ikke at hun endelig var kommet hjem (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen