Nyheter

Nå er neste sesongs FBK-stall komplett

Sportslig leder Øistein Pettersen er svært fornøyd med lånesigneringen av juniorlandslagsmålvakt Hanne Sagvold fra Byåsen.

– Nå er den siste brikken på plass på spillersiden. Vi har lett etter en målvakt ved siden av Jenny Sandgren, og er veldig fornøyde med at Hanne Sagvold nå er på plass, sier Pettersen til Demokraten.

19-åringen kommer til FBK på en ettårig låneavtale fra eliteserierival Byåsen. Ifølge Fredriksstad Blad har hun allerede vært i Fredrikstad og hilst på sine nye medspillere.

– Hun tilfredsstiller de kravene vi hadde, og holder godt eliteserienivå. Det at hun også er aktuell for juniorlandslaget sier mye om hvilke kvaliteter hun innehar, utdyper Pettersen om nysigneringen.

Les også: Thea Øby-Olsen returnerer til FBK (Demokraten+)

Sandgren-utfordrer

Han mener konkurransen om plassen i FBK-buret blir tøffere nå enn den har vært de siste årene.

– Jenny har også selv ønsket å få inn en som kan pushe henne både på trening og i kamp, selv om hun utvilsomt fortsatt er førstekeeperen vår. Nå får vi også bedre dekning dersom Jenny skulle bli skadet, sier Pettersen.

Hanne Sagvold er trønder, og signerte for Byåsen i 2017. Før dette spilte hun for både Kolstad, Heimdal og Strindheim, som alle holder til i Trondheim.

Les også: Eirik Haugdal ny trener i FBK

EM-aktuell

Målvaktstalentet har en rekke kamper for aldersbestemte landslag, og er for tiden på samling med juniorlandslaget, med tanke på uttak til U19-EM i juli.

– Hun er en av fire målvakter som skal spille i en turnering på Hamar nå, og er høyaktuell for en plass i EM-troppen. Vi er stolte over at vi klarer å tiltrekke oss unge spillere på det nivået, og at vi nå har flere i troppen som banker på landslagsdøra.  Det viser at disse spillerne har tro på FBK-prosjektet, fastslår Pettersen.

For tida har FBK-jentene noen ukers sommerferie, før sesongoppkjøringen starter for fullt. Pettersen er gald for at de kom i mål med spillerkabalen før den tid.

– Vi er i gang med treninger igjen 22.juli, og skal en uke til Danmark for å spille turnering fra 29. juli. I tillegg har vi avtalt flere treningskamper både i Konstenhallen og på bortebane før seristart 1. september, forteller den sportslige lederen.

Les også: Live Rushfeldt Deila klar for FBK (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen