Merittert slovak skal lede Stjernens talentarbeid

Stjernen Ung har ansatt slovakiske Juraj Šajben (37) som sportssjef etter en nøye prosess. Šajben kan vise til resultater som gir håp for Stjernens talenter.

De siste årene har lagene han har hatt ansvar for vunnet sju nasjonale mesterskapsgull, skriver Stjernen på klubbens egne nettsider, hvor de informerer om ansettelsen.

– Jeg gleder meg stort til denne jobben. Jeg er ydmyk. Jeg vet at jeg kommer til klubb med lange og stolte tradisjoner. Jeg skal gjøre alt for at vi sammen skal løfte oss videre, sier Šajben.

Rett mann

Stjernen har gjort grundig forarbeid og har hatt en klar profil på den nye sportssjefstillingen på heltid, etter at den ble lyst ut i vinter.

– Dette har vi brukt mye tid på i klubben. Hvis Stjernen skal løfte seg – og ungdomsavdelingen levere flere gode spillere til A-laget – må vi jobbe enda mer systematisk med ferdighetsutvikling på alle alderstrinn. Og denne jobben må starte når barna er små. Derfor har vi vært mest opptatt av å finne en som har resultater å vise til her. Šajben skal først og fremst jobbe målrettet med å utvikle våre egne trenere. Det er på den måten vi styrker hele klubben, sier sportsansvarlig i Stjernen Ung-styret, Christer Olsen, til samme kilde.

SPORTEN MIN:
Andreas Heier vokste opp med tommelen til fatter'n og mammas matpakker (Demokraten+)

Den nye sportssjefen skal ha hovedansvaret for å planlegge og organisere all sportslig virksomhet og utviklingsarbeid i ungdomsavdelingen – helt fra U8 til U21. Til sammen skal han ha ansvaret for 11 lag, i tillegg til hockeyskolen. Slovaken ble foretrukket foran 30 andre søkere, blant andre flere kvalifiserte søkere fra Nord-Amerika, Europa og Skandinavia.

– Vi er veldig glade for at Juraj Šajben har takket ja. Han har en stor erfaring med trening av barn og unge, med å sette ferdighetsutvikling i system, få dette ut i praksis og med å være en inspirator. Det har vært det viktigste når vi har sett på kandidatene. Dette blir et løft både for trenerne våre og for spillerne, sier styreleder Roy Andersen i Stjernen Ung.

Ambisiøs plan

Andersen, Olsen og sportssjef Darren Treloar i Stjernen Elite har sittet i ansettelseskomiteen. Treloar gleder seg over å få en ny sparringspartner til klubben:

– Vi har en ambisiøs plan om å bringe Stjernen tilbake til toppen av norsk hockey og kjempe om medaljer om få år. Helt sentralt i denne planen er å rekruttere mange spillere fra egen klubb. Da er det en forutsetning at Stjernen Ung jobber profesjonelt og med klubbens barn og unge. Her vil Juraj Šajben bli en viktig brikke. Vi deler samme filosofi, og jeg tror dette blir en viktig forsterkning i klubben – også for oss i Elite, sier Treloar.

Šajben flytter fra Bratislava til Fredrikstad i sommer og vil da også ha en rolle som trener ved Wang. Han har sin samlede erfaring som spiller, trener og sportssjef fra hjemlandet, Østerrike og Sveits, og er blant annet ferdighetstrener på samlinger for det slovakiske ishockeyforbundet.

LES OGSÅ: FBK-Thale på årets lag – kåret av med- og motspillere