Mathea (15) med dobbel seier - igjen!

– Kunne ikke vært bedre!, jubler Fredrikstad-jenta etter Norwegian Horse Festival i helgen.

Bilde 1 av 4

Fredrikstad-jenta Mathea Omberg Christiansen tok hjem to seiere under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm.

Mellom konkurransene var hun hjemom i Fredrikstad og deltok på skoleballet på Gudeberg Ungdomsskole der hun er 9. klassing.

Fra premieutdelingen lørdag.

Fra premieutdelingen lørdag. Foto: Hele Gjerde Aamdal

Drøyt 12.000 premie

Mathea hadde med seg en ponni og to hester til Lillestrøm, og til nå er det blitt drøyt 13.000 kroner i reisepenger, skriver arrangøren i en pressemelding.

Men det ga uttelling: Seier i to klasser har lagt et godt grunnlag for ryttertalentet fra Torsnesveien, som nå satser mot Nordisk Mesterskap i Finland.

Ambisjonsnivået er høyt. Også i 2018 leverte hun, og dro med seg to seiere i Telenor Arena under Kingsland Oslo Horse Show.

– Jeg vil ri i verdenscupen, sa hun til Demokraten etter konkurransen den gangen.

I årets Norwegian Horse festival, startet hun onsdag GP Pommi Tour 1.15 der hun kom på andreplass, fikk syvende plass i junior GP Tour sprang 1.30 m, og niende plass i Gold League CSIAm–A 1.20 m.

Torsdag havnet hun på niende plass i Ponni Tour 1.20, sjette i Junior GP 130 og vant CSIAm–A 1.20.

Fredag sto hun igjen på pallen, med en andreplass i Ponni Grand Prix 1.20 og en tolvte plass i Junior Grand Prix.

Lørdag ble det ny seier, og den mest innbringende premien av alle startene - med en premiepott på 8250 kroner. Totalt premiebeløp med fem plasseringer ble over 12.000 kroner.

Mathea Omberg Christiansen under seiersrittet torsdag. Foto: Norwegian Horse Festival

Glad rytter

Etter ponniklassen torsdag var Marthe Omberg Christiansen strålende fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med dagens konkurranse. Hesten kunne ikke vært bedre!, sa en glad rytter.

– Dette er andre gangen jeg konkurrerer på Norwegian Horse Festival, sa Mathea har som mål i år å ri Nordisk Mesterskap i Finland i år, enten på ponni eller hest.

Nikoline Aslaksrud kvalifiserte

Suksess ble det også for Råde-jenta Nikoline Aslaksrud, som har trent i 10 år for å komme seg til Norwegian Horse Festival.

Hun startet Skoies Dressurcup kvalifisering, og landet en femteplass. Dermed sikret hun seg deltakelse i finalen fredag.

– Litt spent hest og rytter, men jeg er veldig fornøyd likevel, sier Nikoline etter debuten.

Desverre gikk det ikke helt veien for Nikoline i finalen, men hun kom på en fin sjetteplass.

André Olav Theodorsen fra Råde og Onsøy Rideklubb kom på femteplass i FERD rideskolecup i sprang, Anna Mathilde Buskoven kom på fjerdeplass i Ponni Cup Finale 1.0m.

Seniorrytter Hanne Moniquie Westgaard kom på fjerdeplass i FERD Comeback Cup finale LB:4.

NHF er en videreføring av Arctic Equestrian Games, som ble arrangert på Brunstad Concention Center på Melsomvik i 13 år, og ble arrangert for første gang i 2019.

Konkurransebanen er den største som noen gang er rigget innendørs i Norge.

Nikoline Aslaksrud kom på en femteplass i torsdagens Skoies Dressurcup-kvalifisering, og er dermed videre til finalen på fredag. Foto: Norwegian Horse Festival