Mamma Mia og Mamman til Mina redder svømmesporten

Mia og Mina - begge 15 sommere unge - setter stadig nye personlige rekorder! Fredag og Lørdag fosset begge frem på favoritt-distansen 400 m fri - med rekordtidene 4.49 og 4.50.

- Joda, det er et stykke igjen til de olympiske rekorder. Men målene er høye. Helgens tre-dagers stormønstring i Kongstensbassenget, tre håndballkast fra FBK mot Vipers - har det har det spesielle navnet "Låmø". Som ikke er et nytt TINE-produkt eller Storferase, men betyr "Landsdels Årsklassemønstring".

Svømmeforbundet delte Fedrelandet i fem regioner og ferdig med det. Politikerne våre strever som kjent stadig med 10 regioner. Svømmere fra Øst, Vest, Sør, Midt- og Nord-Norge møtes denne helgen til s.k. regions-mønstringer. De beste møtes til UNM i Oslo senere på året.

Over 350 svømmere er på Kongsten denne langhelgen - fra Elverum og Eidsvoll til Sarp og Fredrikstad; i alt 22 klubber.
Mia fra Begby og Mina fra Saltnes er to av de kjappeste delfinene med to ben og to armer. Fre-lør-søn får de virkelig brynt seg mot noen av de raskeste i landet. De fleste deltar i alle de fem svømmeartene bryst, rygg, butterfly og fri/crawl. Pluss medley der du svømmer alle fire i samme racet.

Mamma Mia - Mamma Mina

Mødrene er også mer en hjertelig tilsted i logistikken denne helgen, med over førti foreldre i sving. Uten foreldrestøtten og logistikken er nok denne idretten temmelig på knærne - iallfall i Norge. Før bussnene er på hjul er mamma'ene på veien med tallentene i baksetet. 4.49 og 4.50 på 400 meter fri er virkelig noe å være stolte av.

Det gir også over 520 poeng på den internasjonale poeng-skalaen. Søndag er de nye heat og nye sjanser. Ingen idrett har flere øvelser enn svømmerne.
Idrettsfedre og mødre med sans for store sifre med mange nuller - vet at suksess i golf, slalåm, tennis og sykkel, gir mest på familiens konti. I svømmingen er det mest hjertelag og mer trening enn de fleste. 

Premiene er mest heder og ære. Og hovedsponsorene heter ofte det samme: Mamma Mia og Mamma Mina.