Nyheter

Lokale talenter på arena med verdenseliten

Østfold rytterkrets er solid representert når Norwegian Horse Festival går av stabelen om snaut to uker.

Bilde 1 av 3

13–16 februar braker det løs med sprangridning på Norges Varemesse på Lillestrøm, med flere lokale ryttere fra hele Østfold.

De skal ri på samme arena som verdenseliten.

– Det er jo utrolig spennende! Som tidligere nevnt er det første gang jeg skal ri på så stor arena og at det i tillegg er en arena som toppen i sporten også skal konkurrere på er utrolig kult!, sier Nikoline Aslaksen til Demokraten.

– Hvordan er det med nervene nå i opptakten?

– Det er jo selvfølgelig nerver knyttet opp mot dette, men jeg føler ikke så alt for mye på det enda. Kommer nok mere etterhvert som stevnet nærmer seg.

Norges-eliten representert

– Jeg har ikke oversikt over deltakere fra hver enkelt klubb. Men fra Østfold rytterkrets skal Mille Wennersten fra Liselotte Lefdals Rideskole i Moss og André Theodorsen fra Stall Tonheim AS i Fredrikstad delta i Rideskolecup, og Hanne Westgaard fra Moss og omegn hestesportklubb, og June Roszkowski fra Noreødegården Ryttersportsklubb, deltar i Comeback cup.

Fra før er det klart at Råde og Onsøy Rideklubb (RORK) sender Nikoline Aslaksrud, Miriam Høydahl Winterseth og Emilie Nilsen ut på den store arenaen.

De beste norske rytterne kommer også. Det vil si hele familien Gulliksen fra Liertoppen, Stein Endresen fra Sandefjord kommer med god form. Han vant en 2*GP i Danmark i helgen. Hege Tidemandsen tar turen fra Solør med sin stjerne Carvis og arendalitten Pål Flam kommer opp fra sin base i Nederland, skriver arrangøren i en pressemelding.

Det samme gjør topprytteren Oda Charlotte Lyngvær som har skapt seg et navn i internasjonal sprangridning fra sin base i Holland, der jenta fra Skedsmokorset og hennes mann Timothy Hendrix hevder seg i toppen.

Sammen med sprangrytterne kommer også ponniryttere, islandshestere, dressurryttere og rideskoleryttere fra hele landet.

LES OGSÅ: Råde-jenta har trent i 10 år for å komme til Norwegian Horse Festival (Demokraten+)

Sendes på Eurosport

For første gang skal Eurosport sende fra Norwegian Horse Festival
– Det blir høydehopping og Grand Prix i en tre timer lang sending mandag den 17. februar, sier hestesportens stemme på Eurosport, Heidi Skar.
– Og det blir med Tony Andre Hansen og meg i kommentatorboksen, opplyser Heidi. Hun er strålende fornøyd over hva hennes arbeidsgiver har klart å få til.
– Det er klart vi skal være med på innspurten mot OL i Tokyo. Vår eier Discovery har rettighetene til det som skjer der i juli og august så når kampen om OL-billettene begynner for flere nasjoner, i Lillestrøm, så er det klart vi er på plass. Samtidig som dette er en strålende oppkjøring til Europa-finalene for verdenscupen som går i Gøteborg helgen etter Norwegian Horse Festival, som vi også dekker, stråler Heidi Skar.

OL-mester i sprangridning for lag fra Rio, Kevin Staut kommer til Lillestrøm den 12.-16. februar for å konkurrere på Norwegian Horse Festival.

En av ryttersportens superstjerner, Kevin Staut, kommer til Norwegian Horse Festival. Foto: Anton Granhus

Veien til OL i Tokyo

Den andre utgaven av Norwegian Horse Festival følger opp fjorårets suksess og flere verdensstjerner har meldt sin ankomst. Mange starter veien til OL i Tokyo på Lillestrøm. Fra Frankrike kommer Kevin Staut med OL-gull i lagkonkurransen i Rio og VM-sølv fra VM i franske Caen i 2014 og Lexington i USA i 2010. Mannen har flere ganger toppet verdensrankingen, og skal holde clinic for norske ryttere på torsdagen under stevnet.

Sveits sender veteranen Pius Schwizer, og fra England kommer Robert Whitaker, som har fem lag-gull i EM. Nederland sender Jur Vrieling, lag-vinner i 2014. Han er en av flere som velger å starte sin oppkjøring mot OL i Tokyo til Lillestrøm.
Norwegian Horse Festival har rangering som en 3*-stevne i internasjonal sprangridning. De beste stevnene med de høyeste premiene har 5*.

LES OGSÅ: Nå starter FFK sesongoppkjøringen for alvor (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen