Nyheter

Lokale talenter imponerte under junior-NM

Det ble medaljer til både Fredrikstad BK Atlas og Torp IF under NM i bryting for 12- og 15-årsklassene i Grålumhallen i helgen.

Bilde 1 av 2

Av: Tommy Skauen

I helgen var det norgesmesterskap og landsstevne i Grålumhallen med 185 brytere fra 34 klubber. Fredrikstad BK Atlas hadde med seg ni brytere, og tok med seg to sølv, en bronse og flere gode plasseringer. Torp IF fikk også en flott sølvmedalje da Emilie Marie Fredheim (12) debuterte i landsstevnet og gikk helt til andreplass i 50-kilosklassen.

Høye forventninger

Lors Timirbiev (13) ble dessverre ikke norgesmester som han hadde håpet i helgen, men den teknisk sterke Atlas-bryteren var likevel en av landets beste da han tok sølv i 44-kilosklassen etter finaletapet på 2-4 poeng mot Thomas Letvik fra Lørenskog BK. Timirbiev konkurrerte mot sterke motstandere i alderen helt opp til 15 år og gjorde en solid innsats si sine tre kamper.

– Jeg er selvfølgelig ikke helt fornøyd med mitt NM-sølv i år, for i fjor i Tromsø var jeg faktisk favoritt og taklet presset elegant, sa Lors til Demokraten.

Les også: NM-gull og fire medaljer i Tromsø

Han hadde også hatt større forventninger til sin bror, Bers Idal Timirbiev (14). Bers åpnet stort og gikk fire tøffe kamper, men måtte til slutt nøye seg med bronse i 48-kilosklassen.

Den andre sølvmedaljen for Atlas tok fristilbryter Elise Georgina Kvernberg (13). Hun brøt mot motstandere som var to år eldre enn seg i 58-kilosklassen, og den avgjørende seieren vant hun på fall (8-0) mot Maria Elden fra Bodø BK.

Gode plassinger tok også Elias Rana med fjerdeplass i landsstevnet, mens Ibragim Rasambekovits tok en fjerdeplass og Paul E. Hildebrandi en femteplass i NM15.

Mer fra Dagsavisen