Kruttsterke styrkeløftveteraner

EM i styrkeløft for veteraner ble nylig arrangert i Ungarn, og Lenja AKs fire utøvere tok med seg ti medaljer hjem.

Seks gull, ett sølv og tre bronsemedaljer ble beholdningen for Fredrikstad-klubben. I tillegg til de ti medaljene, leverte Lenja AK-representantene også tre fjerdeplasser, to femteplasser og en sjuendeplass.

Norges Styrkeløftforbund stilte med totalt 30 utøvere i veteran-EM (utstyrsfritt) i Györ i Ungarn, sanket en drøss med topplasseringer, og havnet tilslutt på tredjeplass i nasjonskampen mot 21 sterke nasjoner.

To på rad

I -74 kilos klassen (60-69 år) var det Gressvik-mannen Ketil Olsen (60) – som for øvrig var tittelforsvarer fra fjorårets EM i Helsingborg i Sverige – som stakk av med sammenlagttittelen etter en durabelig duell, der kroppsvekten ble avgjørende.

Olsen løftet 155 kilo i knebøy (fjerdeplass) 117,5 kilo i benkpress (gull) og 212,5 kilo i markløft (gull). Til sammen løftet Ketil 485 kilo – og tok dermed altså sin tredje gullmedalje i mesterskapet.

Det var forøvrig Hari Singh fra England som til sammen løftet like tungt som Olsen, men siden Lenja-utøveren veier én kilo mindre, holdt det likevel godt til å bli europamester alene.

– Jeg er selvfølgelig utrolig stolt over å ta min andre EM-tittel på rad. Faktisk løftet jeg sammenlagt ti kilo mer nå, enn under mesterskapet i fjor. Hadde jeg ikke klart ny personlig rekord, hadde jeg selvfølgelig heller ikke tatt mitt andre strake EM-gull, forteller Ketil Olsen stolt til Demokraten.

Norges største veteranløfter

Den andre Europamesteren fra Lenja AK var Tormod Andersen (62), som er en av Norges største veteraner i styrkeløftmiljøet.

Han har vært skadet i skuldra i flere år, men har aldri gitt seg, og har likevel klart å ta med seg over 50 NM medaljer på 40 år.

Nå var han tilbake internasjonalt igjen, og viste sine muskler i -83 kilos klassen (60-69 år). Der løftet han 195 kilo i knebøy (gull), 100 kilo i benkpress (femteplass) og 225 kilo i markløft (gull) – nok til å samtidig dra med seg hjem sitt tredje sammenlagt-gull (520 kilo).

– Om jeg ikke får flere skader, så kan jeg ihvertfall vise dere mer framover under VM i Sverige, eller neste års EM med utstyr i Romania, fastslår Tormod Andersen.

Sølv og bronse

Den gamle ringreven Rune Johansen (61) fornektet seg som vanlig ikke, og deltok i -120 kilosklassen med 200 kilo i knebøy (fjerdeplass), 150 kilo i benkpress (bronse) og 220 kilo i markløft (bronse). Sammenlagt løftet han altså 570 kilo, noe som holdt til enda en bronsemedalje.

Den fjerde – og yngste Lenja-veteranløfteren – Ronny «Ivar den sterkeste» Hegge (51) deltok i master 2 (50-59 år), og løftet i den tøffeste -93 kilosklassen.

Der presterte han veldig godt selv om han «bare» fikk en sølvmedalje etter å ha løftet 155 kilo i benkpress. Forøvrig fikk han også med seg en femte- og en fjerdeplass med henholdsvis 190 kilo i knebøy og 240 kilo i markløft.

Alt i alt var dette fremragende prestasjoner av gode, gamle Lenja-løftere.