Sport

Kråkerøy IL nærmer seg normaltilstand etter kriseuker

Drøye to uker etter at begge kunstgressbanene deres ble satt ut av spill av naturkreftene, har den hardt rammede klubben fått kjærkommen hjelp fra kommunen. Nå er én av to baner tilbake i full drift, og KIL får innpass i Østfoldhallen.

– Jeg håper vi kan komme i gang der oppe allerede neste uke, sier leder Tom Hermansen i anleggskomiteen i Kråkerøy IL om gjenåpningen av idrettsdelen i Østfoldhallen.

Denne uka ble det klart at Fredrikstad kommune har kommet i mål med en leieavtale med Storebrand Eiendom (ekstern lenke) om bruk av fylkets eneste innendørs kunstgressbane, etter lengre tids forhandlinger.

Les også: Kongstenbadet stengt ut året

– Kronglete periode

For fotballagene på Kråkerøy kom nyheten i grevens tid, etter at begge kunstgressbanene deres fikk hard medfart av det voldsomme regnværet (+) som skylte over Fredrikstad-området 1. september.

– Det har vært drøye 14 dager med tilnærmet krisetilstand her, så det er veldig bra at kommunen nå har fått på plass denne avtalen om bruk av Østfoldhallen. De har også vært oppe og reparert den nyeste kunstgressbanen vår, slik at den kan tas i bruk igjen, forteller Hermansen.

Han utdyper at ukene som har gått siden uværet, har bydd på store logistikkutfordringer for klubben med nærmere 50 lag i barne- og ungdomsfotballen.

– Nå har det vært en periode der det har vært dårlig med hjemmekamper og mye alternativ trening for lagene våre. Det har vært litt kronglete å få kabalen til å gå opp med flytting av kamper og så videre, men nå blir det mer tilbake til det vante, selv om Østfoldhallen ikke ligger ideelt til for oss rent geografisk.

– Dette betyr at vi får en mer normal avslutning på fotballsesongen enn vi kanskje så for oss da uværet inntraff, sier Hermansen.

Slik så den nyeste av de to kunstgressbanene på Kråkerøy ut etter det voldsomme regnværet i starten av september. Nå er den reparert, og klar til full bruk igjen.

Slik så den nyeste av de to kunstgressbanene på Kråkerøy ut etter det voldsomme regnværet i starten av september. Nå er den reparert, og klar til full bruk igjen.

Mangler 40 prosent

Spesialkonsulent Stian Eriksrud ved virksomhet idrett i Fredrikstad kommune bekrefter at den nyeste av de to kunstgressbanene på Kråkerøy nå er reparert etter vannets herjinger.

– Den ble ferdig i dag, så fra i kveld av er den i full drift, sier han til Demokraten torsdag ettermiddag.

På den eldre hovedbanen flyttet naturkreftene hele kunstgressdekket 20 centimeter, og dro med seg deler av grunnen, men også der har det blitt gjort utbedringer.

– De som reparerte den nye banen har også gjort en innsats med å få strekt ut kunstgresset på den gamle banen. Der er 60-70 prosent av spilleflaten nå mulig å benytte. Store skader i grunnen under gresset gjør imidlertid at deler av banen ikke er brukbar, forklarer Eriksrud.

rpt

Spesialkonsulent Stian Eriksrud fra Fredrikstad kommune forteller at de vil forsøke å fordele treningstimene i Østfoldhallen så rettferdig som mulig, og mener banebehovet til Kråkerøy IL ikke er like stort nå som deres egne kunstgressbaner er delvis brukbare igjen. FOTO: Kristian Norvik

– Ikke like prekært

Dekket på hovedbanen skulle uansett byttes over nyttår, og ifølge kommunens spesialkonsulent er planen om overtakelse av nytt gress i starten av mai 2020 fortsatt innenfor rekkevidde. Hva som må gjøres av ekstraarbeider er imidlertid foreløpig uvisst.

– Det er vanskelig å svare på uten å ha inspisert hvordan det ser ut under gresset. Men vi må ta høyde for at deler av topplaget må utbedres før man legger nytt gress, sier Eriksrud.

Da vannskadene inntraff, fikk Kråkerøy IL signaler om at de ville få førsteprioritet på bruk av Østfoldhallen så snart leieavtalen var i boks. Nå som deres egne anlegg er delvis reparert, er ikke dette like sikkert.

– Vi er i en dialog med idrettslaget og vil gjøre en vurdering om hva de har av behov. Arbeidet gikk raskere enn forventet, og det er naturlig at Kråkerøys behov ikke er like prekært som tidligere. Men de har måttet utsette og flytte kamper i perioden uten bane, så vi vil sammen se på hvordan vi løser dette når de er klare og har oversikt, uttaler Eriksrud.

Les også: Rammet av ekstremvær for tredje gang (Demokraten+)

Opptatt av rettferdighet

Når det gjelder framtidig bruk av Østfoldhallen kommer kommunen til å se an hvordan de fordeler treningstimene ut fra behovet som melder seg i vinter.

– Vi har ikke utarbeidet egne fordelingsprinsipper for Østfoldhallen, slik innendørsidrettene har for idrettshallene i kommunen. Vi vil søke en skjønnsmessig rettferdig fordeling mellom klubbene, så får vi se om det vil vise seg et behov for å utarbeide fordelingsprinsipper før neste vintersesong, sier Eriksrud.

Lederen for KILs anleggskomité ønsker uansett å rose kommunens innsats for å hjelpe klubben i en svært krevende situasjon.

– All honnør til kommunen som har landet avtalen med Østfoldhallen så raskt, og at de også har vært kjappe med å reparere den ene av kunstgressbanene her på Kråkerøy, fastslår Tom Hermansen.

Mer fra Dagsavisen