Sport

Korona-permitterte FBK-spillere mobiliserer til egentreningsdugnad

«Vi starter treningsserien TREN MED MEG, en serie full av motivasjon og gode øvelser til alle håndballspillere – FBK vil bidra med glede, råskap, innsats og samhold», skriver klubben selv om stuntet på sosiale medier.

– Vi trener jo uansett, og da er det fint om dette kan bidra til at også andre folk kan aktiviseres. Hvis man følger med litt på sosiale medier, ser man at det nesten har blitt en trend å legge ut sånne videoer i disse dager, sier FBK-spiller Frida Kjuus Christiansen til Demokraten.

Torsdag lanserte håndballklubben nettserien «Tren med meg» på sine Facebook-sider. To ganger om dagen de neste ukene legges det ut videoklipp der spillerne deler sine egentrenings-tips nå som alle fellestreninger er stanset som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

Les også: – Flere og flere drar ned gitteret (Demokraten+)

TREN MED MEG (FRIDA)

I dag starter treningserien TREN MED MEG, en serie full av motivasjon og gode øvelser til alle håndballspillere – FBK vil bidra med glede, råskap, innsats og samhold. Første økt kan du gjennomføre sammen med Frida Kjuus Christiansen: "Hei alle håndballspillere som følger FBK. Trening fra det nye programmet vårt «FBK korona trening».. Dette er en økt som skal gjennomføres som en sirkeltrening med løp mellom hver øvelse. Legg ut to matter eller marker to plasser du løper mellom på ca. 15 meter avstand. Videoen viser hvilke øvelser det er i økten og de er i denne rekkefølgen. Bruk kreativiteten om du ønsker vekter på noen eller alle av øvelsene. 1. Push-ups 20 stk. 2. Sit Ups (rulle ned fra toppen) 20 stk. 3. Rygghev 15 stk. 4. Burpees 10 stk, 5. One-leg hi-raiser 8 stk på hvert ben. 6. Utfall 10 stk. På hvert ben. 7. Fjellklatreren/Mountain Climber 15 stk. på hvert ben. 8. Brystsvøm på bakken 10 stk. 9. 1-Fots RDL: Romanian Deadlift 8 stk. på hvert ben. 10. Bekkenløft. 10 stk. Dette gjentas tre ganger, med ca 2-3 minutters pause mellom hver runde👍🏽 Avslutt med lek og moro!! Ta med deg mamma, pappa, samboer eller de du bor sammen med i disse «inne tider". Så håper vi denne surrealistiske situasjonen snart blir bedre. Hilsen Frida Kjuus." Bli med å TREN MED MEG og del gjerne økta i deres FBgrupper og send oss gjerne videoer der du gjør de samme øvelsene - vi publiserer gjerne :)

Posted by Fredrikstad Ballklubb on Wednesday, March 18, 2020

Frida Kjuus Christiansen åpnet ballet i FBKs «Tren med meg»-serie.

– Fantastisk gjeng

Første kvinne ut var altså Christiansen, som i videoen deler sitt sirkeltreningsprogram, bestående av ti øvelser. «Avslutt med lek og moro!  Ta med deg mamma, pappa, samboer eller de du bor sammen med i disse «innetider». Så håper vi denne surrealistiske situasjonen snart blir bedre», oppfordrer hun.

Styreleder Monique Blystad i FBK forteller at det en en av klubbens mange frivillige som står bak treningsstuntet.

– Det var vår frivillige administrasjonskoordinator Eva Malmstrøm som kom opp med ideen. Hun spurte alle jentene på laget om de ville være med på dette, og det svarte de umiddelbart ja til, smiler Blystad.

I likhet med en rekke andre norske toppklubber innen både håndball, ishockey og fotball, har også FBK sett seg nødt til å gå til permitteringer i disse dager. Søndag ble varselet sendt til samtlige spillere, hele det sportslige støtteapparatet og alle ansatte i administrasjonen.

– Det er klart det gjør vondt å gå til det skrittet å permittere, men jeg føler at alle har en forståelse av situasjonen. Dette er en fantastisk gjeng, som nå virkelig viser at de vil bidra med det de kan, sier Blystad.

Les også: FFK permitterer ansatte – spillerne skjermes enn så lenge

Styreleder i Fredrikstad Ballklubb, Monique Blystad.

Styreleder Monique Blystad er imponert over måten spillerne stiller opp for klubben på, til tross for at de er permittert. Foto: Hermund L. Kjernli

Håper å inspirere

Og treningskampanjen som nå ruller og går på sosiale medier mener hun viser hvilken karakter og solidaritet som bor i klubben.

– Det sier noe om lagånden at de stiller opp på dette til tross for permitteringssituasjonen, noe vi er kjempeglad for og veldig stolte over, fastslår styrelederen.

Strekspiller Maja Muri forteller at det var et enkelt valg å takke ja da ideen om egentreningsvideoene ble presentert.

– Det gjør vi med glede, og det er viktig for oss å få vist oss frem fortsatt, selv om vi ikke får trent sammen. Samtidig er det gøy å kunne inspirere de unge spillerne til å holde seg aktive med egentrening i den situasjonen vi er i nå, sier 20-åringen.

– Eirik (Haugdal, hovedtrener for FBK-damene, journ.anm.) har også gitt oss masse tips til hva vi kan gjøre for å holde oss i aktivitet, så det fortjener han skryt for, legger hun til.

Les også: Stjernen Hockey permitterer hele det sportslige apparatet

Tyr til vindusvask

Både Muri og lagvenninnen Frida Kjuus Christiansen innrømmer at de savner fellesskapet med resten av spillergruppa både sosialt og på trening, men at de gjør det beste ut av situasjonen.

– Vi har en Snapchat-gruppe, og holder også kontakten på Facetime og Messenger, så det går greit enn så lenge. For min egen del kjenner jeg at jeg begynner å kjede meg ganske mye, så i går spurte jeg de andre om tips til hva man kan gjøre. Da kom det forslag om både vindusvask og andre typer vasking, så vi hjelper hverandre med å ha noe å fylle dagene med, humrer Christiansen.

– Man må bare takle det, og dette er ikke bare noe som rammer oss eller noen få andre, men over hele Norge. Men det er klart, man kjenner på at man savner hverdagen, med trening og jobb. Vi får virkelig håpe at de tiltakene som har blitt satt inn hjelper, så vi kan nærme oss normalen om ikke så lenge, avslutter hun.

Christiansen innrømmer at hun savner håndball-hverdagen i disse korona-tider. Her fra kampen mot Molde i november 2019.

Christiansen innrømmer at hun savner håndball-hverdagen i disse korona-tider. Her fra kampen mot Molde i november 2019. Foto: Tommy Skauen

Mer fra Dagsavisen