Nyheter

Kokos hårete mål

FFKs svar på N’Golo Kanté ser allerede ut som en stjerne etter å ha vært med som førstereisgutt på treningsleir.

– Jeg fikk valget mellom å skrelle hodet eller bruke to forskjellige farger i håret. Det var et enkelt valg, humrer John Phillipe Koko (19), som bedyrer at stjernesveisen på ingen måte må ses som et varsku om at han har begynt å få nykker.

Øyner proffkontrakt

Midtbanespilleren kom forrige uke hjem fra sin første treningsleir med FFKs A-lag, hvor han fikk et par innhopp i kampene mot Sogdiana (1-1) og Nest-Sotra (3-1). Det ga mersmak. Gressvik-gutten har ikke tenkt til å nøye seg med de til sammen rundt 30 minuttene han fikk spille i Tyrkia, vel vitende om at FFK er godt besatt på midtbanen i år.

– Jeg føler det gikk veldig bra, spesielt de 20 minuttene mot Nest-Sotra, og spiller gjerne mer i år – også fra start.

– Har du fått beskjed om at det er mulig?

– Jeg vet i alle fall at jeg er ønsket med videre. Jeg er ung, og mange kjemper om de samme plassene, men det er en situasjon jeg liker. Hvis jeg må krige for spilletiden, så gjør jeg det.

– Du skal ta en plass på laget i løpet av sesongen, altså?

– Jeg ser i alle fall på det som mulig. Får jeg 90 minutter fra start, skal jeg gripe sjansen og gjøre det vanskelig å sette meg ut igjen. Jeg håper å gjøre meg fortjent til en proffkontrakt i løpet av sesongen, svarer Koko.

Treneren: – Spenstig

På treningsleir har han fått kjenne litt på hvordan det er å være blant de yngste i troppen.

– Jeg må bære vannflasker og sånt. Det er en del av det. Det er selvsagt også lagkameratene som står bak den nye sveisen min – det ble «dåpen».

– Sveisen er en fotballstjerne verdig?

– Noen av spillerne og trenerne har allerede begynt å kalle meg for Kanté, så det passer jo bra, gliser han, og sikter til Chelseas midtbanemotor.

Uten sammenligning for øvrig, ser også Koko seg selv som en lagmotor på midten.

– Styrkene mine ligger i løpskapasitet, aggressivitet og gjenvinning, og i å balansere midtbanen i en dyp rolle. Så må jeg jobbe litt med pasningsfoten, erkjenner Koko.

FFK-trener Bjørn Johansen setter pris på at unggutten har ambisjoner.

– Samtlige skal ha som mål å starte hver helg, mens noen også må være litt tålmodige. Men det er spenstig og positivt av ham å si at han vil inn på laget.

– Hvor god sjanse har han?

– Vi starter alltid med det laget vi tror er det beste, uavhengig av alder, slår treneren fast.

Suksessoppskriften

Johansen satte pris på å få trene en uke på grønt dekke mens stadionmatta ennå var preget av snø og kulde. Laget har fått mulighet til å jobbe godt med detaljene i spillestilen som skal sende rødbuksene opp en divisjon til høsten.

– Strukturen og timingen i det offensive presset, som skal være situasjonsbestemt, og at alle tenker likt. Dette har vi hatt med oss som fokusområde inn i kampene, noe som har vært veldig nyttig. Vi ønsker å være et lag som gjenvinner ball fort og helst høyt i banen, forklarer treneren.

Han vet imidlertid at jobben ikke er gjort med det.

– Den siste tredjedelen av spillet må bli bedre: Større presisjon og mer bevegelse for å kunne utfordre lag som forsvarer seg lavt. Det er noe av det vanskeligste i fotball, påpeker han.

Mer fra Dagsavisen