Sport

Kårer FFK som overgangsvinner

Fotballekspertene Joacim Jonsson og Jørgen Tjærnås er samstemte: FFK og Egersund har hentet de beste spillerne før sesongen i 2. divisjon.

– Disse to klubbene skiller seg ut. Og Egersund har hentet mest spennende, slår Jonsson fast overfor VG.

HAR DU LEST?: FFK-junior fikk ikke helt frivillig ny sveis på sin første treningsleir (Demokraten+)

FFK har hentet midtstopper Stian Stray Molde fra divisjonskollega Asker samt midtbanespillerne Andreas Hagen og Marius Hagen fra henholdsvis Jerv og Hødd på samme nivå. Angriper Maikel Nieves og flankespiller Love Reuterswärd er begge kommet inn fra svenske Brommapojkarna, og offensive Nicolay Solberg er klar for en ny runde i rødt og hvitt etter suksess for Ull/Kisa i 1. divisjon.

– Fredrikstad har endret litt strategi og hentet rutinerte spillere som har levert på dette nivået og høyere tidligere. Safe og rutinert bør være en suksessfaktor i dette selskapet, mener Jonsson.

Tjærnås utdyper overfor samme kilde:

– Det er ingen tvil om at Fredrikstad har hentet godt. Nieves, Solberg og Andreas Hagen har alle prestert på et høyere nivå lenge, mens Marius Hagen og Stray Molde er topp 2. divisjonsspillere. Spørsmålet er om de har hentet nøyaktig det de trenger offensivt, mener han.

Egersund får samtidig skryt for å ha erstattet viktige spillere med «klassespillere på dette nivået», med signeringer som Deniss Korneiciks og Erixon Dans fra Sandnes Ulf, målgarantisten Markus Naglestad, Juan Manuel Cordero fra Nybergsund, Kevin Jablinski fra opprykkslaget Raufoss og costaricanske Manuel Gonzalez.

Mer fra Dagsavisen