Sport

Intet samarbeid om ny kunstgressbane

Kråkerøy IL hadde håpet å få FFK med på å investere i en ny kunstgressbane, men det blir det intet av.

FFK har nylig fått anlagt en ny gressbane på FMV og vil få ytterligere areal av Værste AS i tilknytning til stadion om behovet skulle tilsi det. KIL satser nå på egen hånd med å legge kunstgress på sin hovedbane.

Til 13 millioner

Kråkerøy ILs planer var opprinelig å anlegge en kunstgressbane i tillegg til de eksisterende baner. I "pakka" lå også flytting av eksisterende hovedbane i retning nord. Grunnundersøkelser og forprosjektering har FFK og KIL påkostet i fellesskap. Nå var tida inne for å realitetsbehandle et anlegg med en totalt kostnadsramme på om lag 13 millioner kroner før fratrekk av spillemidler, kommunalt bidrag og eventuell momsrefusjon.

FFK valgte å benytte sin retrettmulighet.

–Vi har oppfylt våre forpliktelser i forhold til forprosjektet, men fant ikke tida inne for å kunne inngå et mer forpliktende samarbeid om bane nå, sier FFK-leder, Bjørn Jensen.

–Må ha undervarme

Et argument fra FFKs side, som nylig har dukket opp, er et krav om undervarme på en eventuell kunstgressbane. Det lå ikke i de opprinnelige planene og ville ha vært en ekstra utgift som FFK hadde måtte ta.

–Utfra innspillet fra Værste AS må vi utrede det først. En forutsetning for nytteverdien for oss er også undervarme på banen, slår Jensen fast.

–Vi ønsker fortsatt et samarbeid med Kråkerøy IL, men slik det ser ut nå blir det nok mer snakk om å leie bane hos dem, sier FFK-lederen.

For at FFK i det hele tatt skal vurdere trening på kunstgress for sine lag må det dessuten være på et underlag av topp matchkvalitet i forhold til FIFA-nivå.

Vurderingen har selvsagt også et økonomisk aspekt.

Skuffelse i Kråkerøy

I Kråkerøy IL er man skuffet over at det ikke ble noe av samarbeidet med FFK, men klubben går videre med en plan B.

–Det er trist at vi ikke fikk det til, men vi kan bare ta FFKs avgjørelse til etterretning. Forhåpentligvis kan vi samarbeide i andre sammenhenger, sier Kråkerøy ILs hovedformann, Sigmund Karlsen.

Men kunstgress kan det bli på Kråkerøy uansett.

–Vår kunstgresskomité og hovedstyret møtes i morgen for å diskutere saken. Økonomien avgjør, men vår plan B går på å forskyve dagens hovedbane nordover så langt det går, legge kunstgress uten undervarme på den og forhåpentligvis få en mindre og slitesterk bane rett ut for klubbhuset, forklarer Karlsen.

Enormt behov

KILs behov for mer treningsplass er enormt.

–Vi har aldri hatt så stor aktivitet i klubben. Over 30 lag krever plass til kamper og trening neste sesong. Hver kveld har vi 80-90 spillere i aksjon på grusbanen nå. Vi er tvunget til å øke kapasiteten. Med en kunstgressbane får vi i hvert fall økt bruksfrekvensen, påpeker han.

Nå må idrettslaget på øya jobbe under høytrykk for å holde de gjeldende frister.

–Vi må justere søknaden. Men vi skal finne en løsning, sier Sigmund Karlsen.

Mer fra Dagsavisen