Nyheter

– I mitt livs form

Nora Wold (23) tok en svært gledelig bronsemedalje på 400 meter under innendørs NM i Bærum i helgen. Fredrikstad-jenta perset seg soleklart med sterke 55,09. Amalie Iuel vant på ny norsk rekord.

Av: Christian Michaelsen

– I forkant var mitt store mål en plass i finalen med seks løpere. Nivået på 400 meter er høyt for tiden, og bredden i toppen er stor, sier Wold som gjorde 55,65 i forsøket.

Med det hadde hun tredje beste tid. Hun perset seg for kort tid tilbake til 55,63.

– Jeg hadde syvende beste tid av de påmeldte i forkant. Mitt store mål var egentlig å komme til finalen. Det viste seg jo å gå greit, sier Nora som innrømmer at semifinalen kostet mye krefter.

– Her måtte jeg gi gass. Med så mange sterkere løpere tok jeg ingen sjanser, sier hekkespesialisten.

Langhekk står ikke på programmet innendørs.

– Det er fremdeles min øvelse, men fart er viktig for å kunne prestere også på hekken, sier Nora som gjerne ville hatt med seg 200 meter i Bærum også.

– Her gikk forsøket etter finalen på 400 meter. Tre løp på én og samme dag ville nok gjerne vært litt i meste laget. I tillegg har vi stafett (4 x 200 meter, journ. anm.) på søndag der klubben kan gjøre det bra, understreker Nora, som ble nummer 11 på langhekken under U-23 EM i fjor sommer.

I fjor på denne tiden gjorde Nora 57,41 på 400 meter innendørs.

– Før helgen hadde jeg 55,63, så jeg er uten tvil i mitt livs form, avslutter hun.
 
Les også: Grei generalprøve for Nora Wold (+)

Mer fra Dagsavisen