Nyheter

– I helgen skal jeg ta mitt sjette NM-gull

– Jeg er stolt over EM-innsatsen min, men jeg er på vei mot noe enda større og tøffere, sier Grace Jacob Bullen (23), som sikter mot OL i Tokyo. Men først er det senior-NM i Fauske.

Av: Tommy Skauen

Det blir ingen ferie for Bullen etter at hun vant sitt andre EM-gull for seniorer i Roma på fredag; nå er hun i full trening igjen og klar for sitt sjette senior-NM. Hun er godt vant med å reise hjem med NM-medaljer i kofferten, og har fra før to kongepokaler. I helgen kan det bli flere.

Det store målet er likevel OL-kvalifiseringen i Budapest om en måned.

Les også: Bullen ble europamester for annen gang

– Det er nå det gjelder

– Nå skal jeg trene knallhardt igjen, for det er nå det gjelder. Jeg var selvfølgelig stolt over mitt andre EM-gull, men nå har jeg satt meg et større mål enn hva jeg noen gang har siktet mot før, forteller den ambisiøse bryteren. 

– Snart er det OL-kvalifisering i Budapest. Da må jeg vinne semifinalen og gå videre til finalen. Gjør jeg det, så er jeg allerede klar for OL i Tokyo, sier Bullen.

Søt revansje 

Bullen fikk ingen lett trekning i Roma, men revansjen må ha føltes tilfredsstillende da hun i den første kampen var teknisk overlegen og vant 10-0 mot Alyona Kolesnik fra Azerbaijan. Den regjerende EM-bronsevinneren vant nemlig 10-0 over Bullen under EM i Russland for to år siden.

I semifinalen møtte Bullen fjorårets bronsevinner fra VM, Iryna Kurachkina fra Hviterussland. Kurachkina er allerede klar for OL i Tokyo, og sørget for å gi Bullen tøffere motstand, men Fredrikstad-jenta sikret seg likevel en 2-0-seier med smarte grep.

Under finalen mot Alina Akobiyan fra Ukraina, fjorårets VM-sølvvinner, var det ingen tvil om hvem som var best. Atlas-bryteren ledet 4-1 ved pause og vant til slutt 6-1.

Forventer at det blir tøft i Budapest

Selv om Bullen møtte solid motstand i Roma, var det flere av de største bryterprofilene som ikke stilte og i stedet prioriterte trening til OL-kvalifiseringen i Budapest i mars. Det er derfor grunn til å tro at det stevnet blir enda tøffere, mener Bullen.

– Men jeg skal også være i toppform, for målet mitt er å komme til OL for første gang.

Les også: Bullen har finslipt formen før EM i Roma (+)

Mer fra Dagsavisen