Sport

– Ho­ckey­en er som en fa­mi­lie

Fredrikstad-gutten Sander Hurrød (20) er nærmest oppvokst i Stjernehallen med en hockeyspillende storebror som sitt store forbilde. Nå har han selv scoret sitt første mål for Oilers.

Hvem: Sander Hur­rød (20)
Hva: Is­hoc­key­spil­ler i Stavanger Oilers, fra Fredrikstad
Hvorfor: Scoret nylig sitt første Oilers-mål mot Lillehammer

Se bildene: Stjernen knuste Oilers (7-2)

Gra­tu­le­rer med din før­s­te A-lags­sco­ring i Oilers. Hvor­dan var det å sco­re ditt før­s­te mål i Fjord­kraft-li­ga­en?
– Det var vel­dig kult. Det er et mål jeg har ven­tet len­ge på. Jeg har hatt man­ge sjan­ser tid­li­ge­re, men en­de­lig gikk puc­ken inn for min del. Det var vel­dig gøy.

Du dro fra Fredrikstad til NTG i Bæ­rum, der­et­ter til Stavanger. Hvor­for end­te du opp i Stavanger?
– Jeg var inn­om Frisk As­ker, og der møt­te jeg tre­ne­ren Chris­ter Ny­lund. Han er en av de beste tre­ner­ne jeg noen gang har hatt. Han dro vi­de­re til Oilers da jeg var fer­dig på NTG i Bæ­rum. Jeg hør­te litt rundt, og viss­te at det var en god or­ga­ni­sa­sjon i Oilers. Da var jeg vil­lig til å ta sjan­sen og sat­se på is­ho­ckey.

Kjen­te du man­ge i Oilers uten­om tre­ne­ren da du kom?
– Ho­ckey­en er som en fa­mi­lie. Jeg viss­te hvem man­ge var, og ble raskt kjent med alle. Jeg bod­de med en fra Vå­ler­en­ga som jeg kjen­te vel­dig godt. Han dro hjem, og da bod­de jeg med en finsk og en rus­sisk is­hoc­key­spil­ler på U21-laget.

Når ble du fer­dig med vi­de­re­gå­en­de, og hva gjør du nå?
– To år si­den. Nå er det kun ho­ckey, som jeg sat­ser på for fullt. Jeg ten­ker på å stu­de­re nes­te år. Vi har et godt sam­ar­beid med BI, og det er van­ske­lig å takke nei til til­bu­det der. Det blir nok øko­no­mi­stu­di­er.

Hva er må­let ditt som is­hoc­key­spil­ler?
– Må­let er å kom­me så langt som mu­lig. Nå må jeg etab­le­re i Fjord­kraft-li­ga­en, så vil jeg jo gjø­re det så­pass bra at jeg kan bli opp­da­get av noen, og kom­me til en så høy liga som mu­lig.

Hvor len­ge har du spilt is­ho­ckey?
– Helt si­den jeg var 3–4 år. Bro­ren min star­tet med ho­ckey, så fikk jeg be­gyn­ne et år tid­li­ge­re si­den jeg var iv­rig i Stjer­nehal­len. Jeg ble i Stjer­nen helt til jeg star­tet på vi­de­re­gå­en­de, da dro jeg vi­de­re.

Les også: «Dahljo»: – For oss løkkespillerne betydde ishallen alt. Jeg blir rørt (+)

Frisk As­ker-ju­ni­or Mats Hil­disch opp­lev­de en tra­gisk ulyk­ke på isen for­ri­ge helg, hvor han fikk en per­ma­nent rygg­margs­ska­de som har ført til lam­mel­se. Hva ten­ker du om det?
– Det er vel­dig trist at det skul­le skje. Vi spil­te sam­men i Frisk As­ker. Det min­ner om at ho­ckey­fa­mi­li­en er li­ten, og alle bryr seg. Jeg kjen­ner Mats gan­ske godt, og han er en flott gutt. Jeg hå­per vi ser ham igjen i is­hal­len på sikt.

Hvor­dan er det å være en del av Oilers?
– Det er vel­dig kult. Det er det beste laget i Norge å spille for. Tre­nings­hver­da­gen er kjem­pe­kul. Det er vel­dig har­de tre­nin­ger, men det er det som må til for å bli så god som mu­lig.

Hvil­ken bok har be­tydd mest for deg?
– Det er van­ske­lig. Det er en bok jeg les­te som li­ten om en hoc­key­keep­er. Jeg glem­mer ald­ri bo­ken, men hus­ker ikke hva den he­ter. Det hand­let om en keep­er som ble ska­det, men kom seg vi­de­re til NHL. Når jeg er ska­det og ne­den­for er det godt å ten­ke på den bo­ken. Den sit­ter dypt.

Les også: Svømmelegenden Lene Jenssen om: Trening, doping, OL-boikott og en puppeglipp i NM

Hva gjør deg lyk­ke­lig?
– Det er fa­mi­li­en og kjæ­res­ten. De står all­tid rundt meg. Fa­mi­li­en har all­tid stilt opp på kam­per. De har kan­skje gått glipp av to til tre kam­per gjen­nom hele li­vet mitt. De har fått seg bo­bil nå slik at de kan rei­se og se meg.

Hvem var din barn­doms­helt?
– Da jeg var li­ten var det all­tid Ev­ge­ni Mal­kin som var for­bil­det mitt. Jeg hus­ker jeg had­de et pro­sjekt om ham på bar­ne­sko­len, med en Pow­er­Point. Det har vært bro­ren min som var for­bil­det da jeg star­tet med ho­ckey.

Hva mis­li­ker du mest ved deg selv?
– Hva kan det være da? Det er et van­ske­lig spørs­mål.

Hva gjør du når du skei­er ut?
– Her i Stavanger har kjæ­res­ten flyt­tet inn med meg. Vi prø­ver å finne på ting sam­men. Gå tur el­ler gjø­re noe hyg­ge­lig. Hjem­me har jeg fis­ket en del. Jeg prø­ver å finne på ting med dem jeg er glad i når jeg har tid til det.

Hva er du vil­lig til å gå i de­mon­stra­sjons­tog mot?
– Jeg syns BLM er verdt å gå i tog for. Alle er like mye verdt uan­sett hvor man kom­mer fra og hvor­dan man ser ut.

Er det noe du ang­rer på?
– Det er mye jeg ang­rer på, men ikke som jeg kom­mer på nå.

Hvem ville du helst stått fast i hei­sen med?
– Den før­s­te jeg kom på er Kobe Bryant. Jeg har sett man­ge mo­ti­va­sjons­fore­drag med ham.

Følg Demokraten på Facebook og Instagram!

Mer fra Dagsavisen