Grace Bullen tok sin tredje kongepokal

Og sitt sjette NM-gull! Totalt ble det tre gull på Fredrikstad Bryteklubb Atlas, og med det ble de stevnets beste klubb under NM i bryting i Fauske i helgen.

Av: Tommy Skauen

Det er mange år siden Atlas som klubb var så suverene som de var under helgens NM i Fauske. Blant 70 deltakere fra 23 klubber hadde bryteklubben fra Fredrikstad kun med seg tre utøvere.

Likevel klinket de til og ble stevnets beste, med gull til både Pål Eirik Gundersen (27), Othelie Høie (17) og Bullen. For de to førstnevnte var dette deres første senior-gull. 

– Endelig til topps

Dette var det andre senior-NM for Othelie Høie (17), som tok sølv sist gang. Denne gangen var hun overlegen, og i finalen mot Hedda Kvåle fra Skedsmo BK – vant Høie 10-0. 

Pål Eirik Gundersen (27) har tidligere hele seks medaljer fra senior-NM, men har aldri tidligere stått øverst på pallen. Med to tekniske fallseire og en poengseier 8-1 i finalen mot Matias Næss fra Narvik AK, ble det gull i 67-kilosklassen. 

– Ja, i dag gikk jeg endelig helt til topps. Det har jeg ventet på i mange år, sa Pål Erik Gundersen til Demokraten.

Den tredje kongepokalen

Grace Jacob Bullen var også godt fornøyd med sitt sjette senior-gull i NM. Hun konkurrerte i 62-kilosklassen, to tyngre vektklasser enn hun gjorde for en uke siden, da hun ble europamester for andre gang i Roma.

Hun var likevel uslåelig i sine tre kamper med tekniske fallseire i samtlige. I finalen møtte hun fristilstalentet, Sofia Aak fra Kolbotn IL – som åpnet kampen med å lede 2-0 over Bullen. Det tok likevel ikke lang tid for Bullen å få overtaket, og hun vant 10-2 på full tid.