Sport

Grace Bullen fisket med seg 25.000 kroner fra Fauske

I tillegg til sitt sjette NM-gull og sin tredje kongepokal, fikk det 23 år gamle bryteresset med seg kjærkommen pengestøtte fra Norges Bryteforbund – og laks fra forbundets sponsor.

Bilde 1 av 8

Av: Tommy Skauen

– Jeg var nok ikke så overrasket over at jeg tar med meg hjem mitt sjette NM-gull for seniorer fra Fauske, men min tredje kongepokal og 25.000 kroner fra Norges Bryteforbund var en større overraskelse for meg, sier Grace Bullen (23) til Demokraten etter helgens prestasjon.

Les også: Bullen ble europamester for annen gang

Kunne vært flere

Bryteren fra Fredrikstad BK Atlas debuterte i senior-NM allerede for sju år siden, i Oslo – da hun bare var 16 år. Lørdag tok hun altså sin sjette norgesmestertittel.

Bullen har aldri tapt et NM-gull i seniormesterskap, men kunne faktisk vært norgesmester hele åtte ganger.

Ved to anledninger har hun nemlig vært litt skadet, slik at hun ikke tok sjansen på å delta under NM i Tromsø i 2014 og i Bodø for to år siden.

Tre av tre

For tre år siden vant også Bullen sin første kongepokal da Fredrikstad BK. Atlas selv var arrangør for NM i Kongstenhallen. Det var en stor dag på hjemmebane for både henne og Atlas.

I fjor var det igjen NM i Oslo, og da tok Bullen sin andre kongepokal.

– At jeg skulle få med seg min tredje kongepokal på tre år i helgen, hadde jeg i hvert fall ikke ventet, sier 23-åringen stolt til Demokraten.

Les også: Grace Bullen tok sin tredje kongepokal

Ble belønnet

Og det ventet altså flere overraskelser for Bullen under helgens norgesmesterskap. I en pause ble hun nemlig overrakt 25.000 kroner fra Norges Bryteforbund, samt laks fra forbundets sponsor Saltenlaks, som påskjønning for at hun nylig kom hjem fra Roma med sitt andre EM-gull.

Også den andre nybakte europamesteren, Morten Thoresen fra Bodø BK ble tildelt samme gave, mens Iselin Solheim fra Snøgg BK fikk 10.000 kroner for sin sterke bronsemedalje i samme mesterskap.

I tillegg ble Bullens klubbkollega i Atlas, stortalentet Othelie A. Høie (17), belønnet med et juniorstipend på 2.500 kroner fra Norges Brytevenner. Høie var for øvrig også stolt og godt fornøyd med å kunne reise hjem fra Nord-Norge med sitt første gull i et senior-NM.

Les også: Overrasket Grace med sjenerøs sjekk (Demokraten+)

Fullklaff for Atlas

Også Pål Eirik Gundersen gikk til topps i sin vektklasse i Fauske i helgen, og sikret dermed tre gull av tre mulige for Atlas.

Dette var 27-åringens første NM-gull, etter å ha tatt seks medaljer tidligere.

– Ja, i dag gikk jeg endelig helt til topps. Det har jeg ventet på i mange år, sa Gundersen til Demokraten lørdag.

Dermed ble Fredrikstad-klubben også best blant totalt 23 klubber som deltok i helgens NM.

Mer fra Dagsavisen