Gode gener

Ida Breigan (15) tok tre gull på like mange starter under sitt første junior NM. Hun vant både 60 og 200 meter samt lengde.

Fredrikstad-jenta blir trent av sin far Bo. Den talentfulle FIF-jenta har gode gener.

- Jeg er kjempefornøyd med mesterskapet. Gullet og persen på 200 meter søndag var min prestasjon, oppsummerer hun etter 25,51.

I lengde satte Ida en solid pers, mens hun var litt bak sin bestetid på 60 meter. Ida ble klokket inn på 8,02 da hun klart vant 60 meter.

- Jeg har 7,88 som pers fra Tyrvinglekene for noen uker tilbake. Jeg var ikke helt på det nivået i dag. Noe skyldes nok banedekket her i Ulsteinvik som nok ikke var like raskt som i Bærum, sier Ida som var langt mer fornøyd med sin lengdekonkurranse.

 - Her perset jeg meg med 13 centimeter til 5,34. Det er jeg storfornøyd med, oppsummerer hun.

Ida satser lengde og sprint

- Jeg liker å være allsidig, og det kan se ut som om det er her mitt potensial er størst. I øyeblikket er det i alle fall ingen tvil om det, understreker hun.

To medaljer på en helg

Anniken Aarebrot (17) overrasket stort da hun ble nummer tre på 800 meter under senior NM for noen uker tilbake. I helgen ble FIF-jenta nummer to på favoritten, og tre på den halve distansen.

- Jeg er veldig fornøyd med min 400 meter (58,50). Like bra gikk det ikke på 800, beklaget hun etter 2.18,40. Anniken var nesten fem sekunder bak personlig rekord på favoritten.

 - Finalen ble et lureløp. Jeg bommet nok litt med taktikken da jeg satte inn spurten 200 meter fra mål. Jeg holdt ikke helt inn, og dermed ble det sølv, forteller hun.

Erle Mosum Lyng som var etter Anniken i senior NM vant. Hun ble også to på 400.

 - For meg er mesterskapet over. Jeg tok bare disse startene her i helgen, avslutter Anniken.

Historisk FIF mesterskap

I følge FIF lederne har klubben aldri gjort et så bra junior NM. Det ble åtte medaljer totalt. Tre gull. To sølv og to bronse. Ved siden av Ida Breigan som tok samtlige tre gull gjorde var Anniken med et sølv og en bronse best. Kristoffer Persen (19) tok bronse på 60 meter. Med 7,19 var han ørlite bak personlig rekord. Nils Christiansen (17) ble nummer tre på 800 meter. Didrik Grøm (17) hadde bestetid inn i finalen på 60 meter, men han ble disket for tjuvstart. På 200 meter kom han sterk tilbake med sølv.

Juliane Rosenvinge Grell (17) ble nummer fire på 60 meter. 8,16 var klar personlig rekord. Astrid Reknes ble nummer fem på 800.

God sprint

Kristoffer Persen (19) var veldig tilfreds med bronse på 60 meter.

- Det var bra. Jeg ble nummer seks og sist på 200 meter. Her hadde jeg den håpløse bane en. Etter en brukbar tid i forsøket var jeg sjanseløs til slutt, sier Kristoffer som var svært fornøyd med sin 60 meter.

- Forsøket på 200 var bra det også, supplerer han.

Første pers på lenge

Didrik Grøm (17) perset seg på 200 meter med 22,80.

- Jeg har ikke perset på et år, presiserer han.

Didrik var langt bak gullet som gikk til Jonas Andre Ose på sterke 22,20.

 - Det var tett bak meg, så i dag var ikke sølv nederlag. Andreplass var det beste jeg kunne få, og det ble en pen pers, presiserer Didrik.

Første medalje

Nils Christian Christensen tok sin første medalje da han ble nummer tre på 800 meter.

- Dette var klart en positiv opplevelse, oppsummerte han etter 2.04,30.

- Innepers med fem sekunder, og like langt bak min bestetid ute på 1,59, forteller han. Dette var FIF-gutten sin første nasjonale medalje.

- Derfor er jeg svært fornøyd, avslutter han.