«Folk i Stjernen»: Trygve Skøien

Han har vært spiller, trener og daglig leder i Stjernen.

Av Geir Karlsen/Stjernen Hockey

Trygve Skøien.
Foto: Tommy Skauen I 1981 var Stjernen Hockey den første klubben til å vinne NM-gull utenfor Oslo-området. I boksen sto Trygve Skøien som Rolf Kirkvaags høyre hånd. Skøien gikk gradene i Stjernen, og var også innom A-laget som spiller. I 83/84-sesongen hadde han delt treneransvar fra boksen, mens Alf Petter Green og Terje Pedersen var spillende trenere. Skøien har også vært Ulf Weinstocks assistent.

LES OGSÅ: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Da Stjernen tok sitt foreløpig siste NM-gull i 1986, var Skøien engasjert som trener for Strindheim. Han har også vært trener for lag i klubbens ungdomsavdeling, i tillegg til å være klubbens daglige leder.

Skøiens beste minner fra tiden i Stjernen bringer ham tilbake til nettopp gullsesongen 80/81, samt 83/84 hvor han som nevnt ledet laget fra spillerboksen.

LES OGSÅ: Andreas Heier vokste opp med tommelen til fatter'n og mammas matpakker (Demokraten+)

Siden han har vært i klubben i en mannsalder, fra spiller siden han var gutt, som trener og daglig leder – har Stjernen Hockey betydd mye for Trygve Skøien: En åpen og inkluderende klubb, som han med glede assosieres med.

Tidligere har Skøien lang fartstid i Jofa Norge og senere Reebok CCM Hockey sammen med Alf Petter Green. I dag jobber han innen eiendom og lager for Stjernens mangeårige sponsor Installatøren i Fredrikstad, og nyter ellers livet sammen med familie og venner.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Flere «Folk i Stjernen»: