«Folk i Stjernen»: Hilde Tangen Jordheim

Stjernens Hilde Tangen Jordheim (54) er den evige hockeymammaen.

Av Geir Karlsen/Stjernen Hockey

Hilde Tangen Jordheim begynte sin tid i Stjernen som hockeymamma for sønnen Martin, som begynte på hockeyskolen i 1993, og var engasjert rundt 89-årgangen der det var behov. Samtidig var hun lagleder for datteren Marias håndballag. Da håndballen tok slutt, fortsatte engasjementet i Stjernen – til tross for at Martin etter hvert gikk over på trenersiden i klubben.

LES OGSÅ: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Hun har, sammen med ektemannen Sigbjørn, ansvaret for timefordelingen i Stjernehallen. Hun er også aktiv i kafeteriautvalget, noe som innebærer drift av kafeteriaen i hallen samt alle kioskutsalg på A-kampene. I tillegg er hun delaktig i en del arrangement som klubben avholder.

Hilde forteller om mange gode minner i klubben. NM-gullene i 1981 og 1986, samt Kiwi cup da Martin var 13 år, var høydepunkter. Sparta ble slått i finalen, og gledestårene trillet for både foreldre og spillere. I senere tid skryter hun av dugnadsånden i klubben, for eksempel ved arrangementer som Fredrikstad Cup og Glommafestivalen, men også loppemarkeder og konserter. Det har skapt uforglemmelige minner med fantastiske foreldre og spillere.

LES OGSÅ: Andreas Heier vokste opp med tommelen til fatter'n og mammas matpakker (Demokraten+)

Klubben betyr mye for Hilde, det er et unikt fellesskap som gjør det vanskelig å la være å bidra. At alle bidrar og gjør at barn og unge har anledning til å bidra i idretten er noe hun setter svært høyt. At man har arenaer hvor man kan jobbe inn penger for å dekke treningsavgifter og egenandeler er genialt, forteller hun. Det går med mye tid, og kan være krevende, når man også har hus, familie og full jobb. Men all tid som nedlegges i Stjernen er preget av glede. I Stjernen-miljøet har hun fått vennskap og relasjoner for livet.

Ellers jobber Hilde i Cowi som prosjektcontroller, noe hun har gjort siden firmaet het Østlandskonsult i 1988, og trives veldig godt, selv etter over 30 år. Hun er veldig familiekjær, elsker å tilbringe tid med familiens siste tilskudd, barnebarnet Mathea, samt familie og venner ellers.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Flere «Folk i Stjernen»: