«Folk i Stjernen»: Alf Petter Green

Han har vært både seriemester og klubbleder. Nå bidrar Alf Petter Green i Stjernen så ofte han kan mellom golfslag og tid med barnebarn.

Av Geir Karlsen/Stjernen Hockey

Vestfoldingen og radiopersonligheten Alf Petter Green ble hentet til Stjernen av blant andre Jan G. Lund i 1975. Sandefjords store backkjempe spilte i klubben fram til 1985, og fikk med seg serie- og NM-gull i 1981, hvor Stjernen var første klubb utenfor Oslo som vant «bøtta».

LES OGSÅ: Stjernen markerer 60 år med 60 gamle og nye helter (Demokraten+)

Etter hans aktive karriere var Green nestformann med ansvar for det sportslige fra 1985, og fulgte opp med å være formann i Stjernen i 1992/93-sesongen. Han har også hatt flere varaverv i klubben, samt vært representant i forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund.

Alf Petters beste minne i klubben er NM-gullet i 1981, hvor de beseiret Vålerenga 3-1 i finalen. Da de kom hjem til Fredrikstad midt på natten ble de møtt med fakkeltog og en stappfull hall som ville ønske mesterne og «bøtta» velkommen hjem. Green husker også godt tidene med europacupspill for Stjernen hvor kamper ble spilt i blant annet Danmark, England og Finland.

LES OGSÅ: Andreas Heier vokste opp med tommelen til fatter'n og mammas matpakker (Demokraten+)

Stjernen har betydd mye for Alf Petter Green – det sosiale miljøet i klubben, det inkluderende lagspillet man ofte kun finner i idretten. Han fikk gode venner på og utenfor isen, vennskap han fortsatt har den dag i dag.

Alf Petter hjelper også mye til på hockeyskolen hver lørdag, og alle andre arrangement hvor han har mulighet til å bidra. Ellers går mye tid til familie, barn og barnebarn. Men til tross for at tiden flyr, selv om pensjonist, finner han alltid tid til et slag golf.

Artikkelen er først publisert på Stjernens egne nettsider, og gjengitt med tillatelse fra Stjernen Hockey.

Flere «Folk i Stjernen»: