Nyheter

FIF-jenta Nora nummer fem på 400 meter hekk under Bislett Games

Nora Wold (21) ble nummer fem på 400 meter hekk under Bislett Games. FIF-jenta var nummer tre av de norske med 59,45.

RUNE HELLE

– Det var utrolig moro å løpe her på Bislett for fulle tribuner. Jeg har dessverre hatt litt plager med en fot de siste dagene. Derfor bestemte jeg meg først like før start at jeg skulle løpe. Stemningen og atmosfæren her på Bislett gjorde det endelige utslaget, sier Nora som ikke håper hun kommer til å angre den avgjørelsen etter 59,45 på lavt gir.

– Jeg holdt nok litt igjen, men dette var en så stor opplevelse at jeg tok sjansen, understreker hun.

Dropper Tyrvinglekene

– Tidsmessig er det klart mye mer å gå på. For å spare foten dropper jeg ganske sikkert søndagens Tyrvingleker, understreker hun.

Nora kjente antydning til krampe i foten under trening på mandag.

– Det kommer viktigere ting senere i sommer, men Bislett Games er noen helt spesielt for oss norske. Med et junior-EM senere i sesongen ville jeg være på den sikre siden, sier Nora.

Fredrikstad-jenta presiserer at selv om hun har tatt EM-kravet flere ganger er ikke det norske laget tatt ut.

– Jeg har aldri vært i så god form noen gang som nå. Selv om jeg ikke har fått ut mitt beste til nå denne våren bør jeg klare å senke min personlige rekord i løpet av noen uker om skaden slipper taket, sier Nora.

Fredrikstad-jenta er allerede kvalifiser for junior EM i Sverige senere i sommer. Kravet er 60,75. Nora har 58,58 som pers fra i fjor, og årsbeste på 59,11 fra hennes første og eneste løp før Bislett på øvelsen.

– Det var under vanskelige forhold. Det var surt og kaldt og tilløp til haglbyger på Jessheim under det løpet, understreker Nora som presiserer at potensialet er betydelig større enn dette.

Svakeste på flere år

Marlen Aakre (26) ble nummer sju på langhekken med svake 1.02,66.

– Mitt dårligste løp på veldig mange år. Dette var tynt, beklager hun.

Fredrikstad-jenta satte personlig rekord da det ble sølv på øvelsen under NM i fjor med sterke 59,16.

– Dette var mitt første løp på min favorittøvelse denne sesongen. Her var det mye som ikke stemte, sier Marlen. Hun er nå tilbake i Fredrikstad etter et år i Sverige.

– Jeg har slitt litt med småskader og sykdom den siste tida. Det har ikke vært noe alvorlig, men det har nok ført til at formen ikke helt har vært som jeg hadde håpet, sier Marlen som har vært litt bak sin pers på 100 meter hekk også så langt denne våren.

Marlen avsluttet fjoråret veldig bra med sølv og bronse på hekkeløpene under senior NM. Nora ble da skadd i forsøket på 400 hekk på Byrkjelo. Hun løp derfor ikke finalen.

– Jeg blåste litt liv i min 100 meter hekk i fjor. Det ble en pen pers på 13,88. I år har jeg ikke på noen måte vært på samme nivå. Det ordner seg nok utover, sier Marlene som er sterk i troen på at hun går mot sin beste sesong.

Mer fra Dagsavisen