Sport

FFK tvunget til å sette sportssjef-ansettelse på vent

Opprykket til 1. divisjon er sikret og FFK har klare prioriteringer inn mot neste sesong. – En fordel å kunne starte tidlig, sier klubbleder Jostein Lunde.

Tre tunge år tilbake i fotballens bakgård er over etter at FFK søndag satte inn nådestøtet ved å knuse Brattvåg 6-0 hjemme på Fredrikstad stadion. Nå fortsetter arbeidet med å bli en bærekraftig toppklubb.

– Ja, det er viktig for oss at klubben bygges til å bli enda mer robust, slår styreleder Jostein Lunde fast overfor Demokraten.

Les også: Drillo var skeptisk til bokprosjektet (Demokraten+)

Holder seg oppdatert

Den første konsekvensen av den ambisjonen er at en lenge etterspurt nøkkelposisjon, nemlig jobben som sportssjef, blir satt på vent inntil videre. Tidligere trener Per-Mathias Høgmo var sportssjef i 15 måneder og ut mars i år. Daglig leder Joacim Heier er den som håndterer sportssjefoppgavene i dag.

– Det settes litt på vent fordi vi har en usikker økonomisk framtid foran oss på kort sikt på grunn av koronasituasjonen, så vi har besluttet å sette ansettelse av en sportssjef litt på vent. Vi er kommet til at det ikke er det mest presserende for oss i øyeblikket, så en slik ansettelse vil heller ikke skje med det første. Vi holder oss likevel kontinuerlig oppdatert på mulige kandidater der ute, som skal passe med klubbens profil og identitet, men uten at vi er i konkrete samtaler, forteller Lunde.

Kommer tidlig i gang

Spesielt to av de viktigste inntektskildene for klubben påvirkes og er usikre som følge av koronasituasjonen.

– Det ene er publikum på stadion og hva det er mulig å selge av sesongkort. Det andre er selvfølgelig markedsinntekter. Vi har sånn sett vært utrolig heldige i år, som fikk med oss alle samarbeidspartnerne videre, men det er ikke gitt at partnerne kan være med et år til. Mange står overfor økonomisk usikkerhet nå – ikke bare vi som fotballklubb, minner Lunde om.

FFK sikret opprykket til 1. divisjon med tre kamper igjen av sluttspillet. Det gir utvilsomt en fordel, mener Lunde.

– Det er veldig positivt at vi fikk avklart opprykket så tidlig. Nå håper vi å få i gang sesongkortsalget om ikke så lenge, og vi kan intensivere arbeidet med å få landet samarbeidsavtaler på markedssiden for neste sesong, forklarer han.

Les også: Professor: Derfor kan tomme koronatribuner ha bidratt til FFK-suksessen (Demokraten+)

Spillerutvikling

I arbeidet med å bygge klubb, har FFK til hensikt å følge et av sporene de har startet på: Spillerutvikling. Det er høyt prioritert.

– Vi må prioritere, og vi ønsker å styrke utviklingsavdelingen og være en del av Norsk Toppfotballs akademiklassifisering, hvor  vi ønsker oss tre stjerner. Da må vi ansette flere trenere og/eller utvide stillinger i utviklingsavdelingen, forklarer Lunde.

Les også: FFK-spiller til Italia

Akademiklassifiseringen er et verktøy som etablerer klare standarder for arbeidet med toppspillerutvikling i norske toppklubber. Det består av ti dyktighetsområder med i alt 143 underliggende kriterier.

– Avhengig av hvilket nivå man ligger på i denne klassifiseringen, er det også noe som genererer inntekter og støtte. Akademiklassifiseringen er en betydelig del av medieinntektene. FFK ønsker å være en klubb som utvikler spillere selv, både for å forsyne A-laget med spillere og for å utvikle salgsobjekter. Skal vi henge med i toppen, er vi avhengig av en økonomisk spillerlogistikk. Det er en mer bærekraftig og robust måte å drive fotballklubb på, forklarer Lunde videre.

Mer fra Dagsavisen