Sport

FFK sikter seg inn på ferieledelse

Med seier lørdag, kan FFK gjenerobre tabelltopp før fire ukers sommerferie fra seriespill. – Ingenting hadde vært bedre, sier spydspiss Tim Nilsen.

Sist de to lagene møttes, på Fredrikstad stadion 10. juni, ble det seier 5-1 til hjemmelaget. Den 26 år gamle FFK-toppscoreren sto for tre av målene i den kampen, og tar gjerne et nytt hat-trick på lørdag.

– Forrige gang scoret jeg til og med to mål fra corner, og det er ikke hverdagskost for min del. Vi får satse på at det kan skje igjen, sier lysluggen fra Bergen med et smil.

– Bedre hjemme

Han er likevel klar på at det blir en vanskeligere oppgave som venter dem i Rogaland enn i hjemmekampen for en drøy måned siden.

– Jeg tror de har lært av feilene sine. Her på stadion gikk for så vidt det meste galt for dem. Nå har de gressbane, hjemmefordel og vi skal ta buss i 25 timer tur-retur, så det er kanskje positivt for dem. Vi skulle kanskje også trent på litt tørrere bane denne uka, i og med at Sola nok kommer med alle triksene de kan, mener Nilsen.

Også trener Bjørn Johansen tror lørdagens oppgjør blir en tøffere batalje.

– Prestasjonene deres har vært såpass mye bedre på hjemmebane enn borte. Hjemme fikk vi et tidlig mål, og det pleier å hjelpe. Men vi er forberedt på hva som møter oss på Sola, forsikrer Johansen.

LES OGSÅ: Drillo og sportsredaktør samstemte: FFK må rykke opp

FERIEKLAR: Trener Bjørn Johansen mener laget vil ha godt av de fire ukene med sommerfri fra seriekamper.

FERIEKLAR: Trener Bjørn Johansen mener laget vil ha godt av de fire ukene med sommerfri fra seriekamper.

Ubeseiret siden mai

Det er et FFK-lag i god form som tar turen vestover, med sju strake seriekamper uten tap, fem av disse seire. Sist helg ble det riktignok «bare» 1-1 hjemme mot Egersunds IK.

– Vi møtte et godt lag, som gjorde at det ble en jevn fotballkamp. Så er vi litt skuffet over at vi ikke var bedre i det offensive spillet i perioder av kampen, men det henger også litt sammen med at vi møtte bra motstand, mener Johansen.

– Vi har ikke droppet på noen som helst måte, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre en god bortekamp mot Sola nå, fortsetter han.

LES OGSÅ: Tre unge FFK-stoppere på landets ypperste talentleir (Demokraten+)

– Kunne gjerne fortsatt

Etter helgens kamp venter fire uker sommerferie for lagene i 2. divisjons avdeling 1. Det er det litt blandede følelser rundt i FFK-leiren.

– For min del kunne vi gjerne fortsatt, nå som vi er i den såkalte flyten. Men det skal også bli godt med en liten ferie fra denne gjengen, sier Tim Nilsen lattermildt, mens han nikker mot lagkameratene.

– Nå har vi holdt på siden 3. januar, trent masse og spilt mange kamper, så det blir bra med en pause. Og aller best blir den med tre poeng på lørdag, fastslår trener Bjørn Johansen.

Klarer de å få med seg det, kan de også gå inn i sommerpausen som serieledere, forutsatt at andre resultater går deres vei.

– Om Stjørdals/Blink kaster vekk noen poeng (møter Bryne borte søndag, journ.anm.), er det en teoretisk mulighet for det. Det hadde vært nydelig, sier Johansen.

MÅLHUNGRIG: Tim Nilsen (26) står med sju serimål for FFK så langt i år, og plusser gjerne på et par til i scorinskontoen før sommerpausen.

MÅLHUNGRIG: Tim Nilsen (26) står med sju serimål for FFK så langt i år, og plusser gjerne på et par til i scorinskontoen før sommerpausen.

Mer fra Dagsavisen