Nyheter

Ferdig for i år?

I vinter vant Didrik Grøm (18) sitt første NM gull da han gikk til topps på 60 meter i juniorklassen innendørs. Nå er Fredrikstad-gutten skadet, og det er tvilsomt om han kommer til å konkurrere mer denne sesongen.

Tekst og foto: Rune Helle og Dag Eliassen

– Junior-NM neste helg blir det definitivt ikke. Det var i utgangspunktet kanskje sesongens viktigste konkurranse for meg, sier Didrik Grøm, som har hatt en veldig bra sesong.

Med 10,90 er han landets raskeste i sin aldersklasse på 100 meteren.

– Det var ikke noe maks løp, så jeg har mer å gå på. Vi er 4-5 stykker som ligger på bare noen få hundredeler, så det vil nok bli en hard kamp om NM-gullet, men dessverre blir det uten meg, beklager Didrik som så langt har lagt litt foran sine hardeste konkurrenter denne koronavåren.

Skadet lokalt

Talentet ble skadet da han hoppet lengde i et lokalt stevne i ferien.

– Utrolig kjedelig. Det rykket skikkelig i hamstringen. De første dagene kunne jeg knapt bevege meg. Ting går bedre nå, men jeg er et stykke fra å kunne løpe skikkelig, sier sprinttalentet.

Det ble ikke mange konkurransene på Didrik før ferien.

– Jeg er ikke fornøyd med min 200 meter. 10,90 på 100 er bra, sier han.

Grøm gjorde 11,15 i fjor.

Les også: Det er ikke mye René Svendsen har angret på, men én ting har preget ham (Demokraten+) 

Ser fremover

Nå håper han å bli klar til senior-NM siste helgen i september.

– Her kan jeg ikke hevde meg helt i toppen uansett. Uten skaden ville jeg nok håpet på en finale. Løper jeg i Bergen i neste måned kan jeg ikke regne med det helt store, sier han.

– Jeg hadde en veldig god innendørssesong i vinter. Den håper jeg å forbedre neste år,.

Grøm overrasket alle da han i forsøket på 60 meter under senior NM i Bærum hadde tredje beste tid i forsøket med sterke 6,94. Her røk han i semifinalen.

– Jeg løp ikke så fort da jeg vant junior-NM i samme hall noen uker senere, presiserer han.

Les også: Sju år senere var Oscar best (Demokraten+)

Har hatt skadeproblemer

Grøm tok sølv på UM (NM for yngre) i gutter 15 både på 100 og 200 meter. Han stod over mesterskapet både da han var 16 og 17 grunnet skader.

– Da jeg var 17 fikk jeg nesten ikke konkurrert. Skadesituasjonen var bedre i fjor, sier Didrik som da var tilbake på pallen under det nasjonale mesterskapet.

– Førsteplassen på junior-NM innendørs i vinter var imidlertid min første gullmedalje, understreker han.

Uflaksen oppbrukt?

Didrik håper uflaksen nå er oppbrukt.

– Årets sesong er ikke på noen måte mislykket, men jeg vil nok sitte igjen med mange spørsmål, og få konkrete svar på hva jeg egentlig kunne klart i denne sommeren. 10,90 er en pen pers, uten veldig mye medvind. På en maksimal dag under gode forhold burde jeg klare å løpe en del fortere, sier Fredrikstad-gutten som gjorde sensasjonelt gode 11,05 allerede som 16-åring.

– Den persen holdt seg like til jeg straffet den under vårt treningsstevne før ferien, avslutter han.

Les også: Didrik (18) overrasket til og med seg selv (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen