Nyheter

FBK må til Moss for å spille høstens første hjemmekamp

Når byens håndballstolthet skal sesongdebutere på hjemmebane, må spillere og supportere ta turen til Mossehallen. – En spesiell setting, erkjenner FBK-styreleder Monique Blystad.

Søndag er det duket for de rødkledde damenes eliteseripremiere på hjemmebane i årets sesong, men siden Kongstenhallen ble midlertidig stengt på grunn av styrtregnet og påfølgende vannskader i starten av september, skal kampen avvikles i Mossehallen.

– Vi prøver å skape en bra greie ut av dette, og har fullt fokus på å fylle hallen og skape en hjemmearena-følelse. Alt av utstyr fra Kongstenhallen må fraktes dit for å få til et fullverdig kamparrangement og tilfredsstille alle sponsorer. Det er mange frivillige i sving, og vi begynner å rigge allerede på lørdag, så det er en stor jobb som skal gjøres. sier Blystad til Demokraten.

Gratis buss

Hun forteller videre at det også jobbes godt i vertsbyen, med tanke på å få flest mulig tilskuere til den viktige kampen mot Oppsal.

– HK Herulf og Moss kommune har vært veldig samarbeidsvillige i denne prosessen, utdyper Blystad.

Ballklubben har også fått kjærkommen drahjelp fra Fredrikstad kommune i jakten på god atmosfære og ramme rundt søndagens oppgjør.

– Kommunen sponser oss med to busser, og Pizzanini stiller med gratis pizza til alle som blir med på bussturen, sier styrelederen.

Les også: FBK har truffet blink med sponsorstunt (Demokraten+)

Håper på opptur

Bussen vil for øvrig returnere til Fredrikstad rett etter kampslutt i Mossehallen, slik at de som ønsker det rekker å få med seg Østfold-derbyet mellom FFK og Moss FK på Fredrikstad stadion.

– Det var et bevisst valg at vi flyttet kampen vår fra klokka 17 til 14 for at vi ikke skal konkurrere om det samme publikummet. Nå rekker folk begge kampene, forklarer Blystad.

– Vi har også fått til et samarbeid med Stjernen og FFK om at alle som har sesongkort hos en av klubbene, får halv pris på kampbilletten hos de to andre. Det passet bra denne helgen, i og med at alle tre har hjemmekamp, men det kan godt hende vi gjør det samme senere i sesongen, legger hun til.

FBK har fått en utfordrende start på årets eliteseriesesong, med kun én triumf på fire forsøk. Blystad håper søndagens «hjemmebanefordel» kan gi en opptur.

– Det viktigste er helt klart å få en seier, fastslår hun.

Les også: FBK-treneren storfornøyd med signeringen av Anette Helene Hansen

– Økonomisk belastning

Denne uka har laget tatt i bruk Kongstenhallen igjen, for første gang siden det nevnte ekstremværet – men hallen er kun klar til trening. Blystad er klar på at den siste måneden har vært tøff for hele klubben.

– Det har vært en mer krevende situasjon enn folk kanskje skulle tro, og en større belastning for både økonomien, spillerne og lagfølelsen enn vi hadde sett for oss.

Styrelederen anslår at klubben totalt sett har tapt rundt 5-600.000 kroner i diverse inntekter som følge av stengingen av Kongstenhallen, og satser på at de snart kan ta basen sin tilbake for fullt.

– Vi håper å kunne gjennomføre første ordentlige hjemmekamp 3. november mot Gjerpen. I tillegg planlegger vi en gratiskamp 17. november, og til den trenger vi skikkelig drahjelp fra sponsorer og andre i lokalt næringsliv. Det er viktig for oss å prøve og hente inn mest mulig av det tapte igjen, sier Blystad.

Les også: Bevernes nye hjem (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen