FBK har sikret seg ambisiøse Deila (19) for to nye sesonger

- Hun er et stort talent og allerede viktig for oss.

Thale Rushfeldt Deila har forlenget FBK-kontrakten med to år, opplyser sportslig leder Øistein Pettersen fredag morgen.

- Hun ble hentet før sesongen som et stort talent, og det gir oss en god trygghet å ha sikret oss henne med videre. Hun ble en viktig spiller for oss før hun ble skadet, og samtidig er hun ung og en spiller for framtiden, sier Pettersen til Demokraten.

Skadet

Den 177 centimeter høye bakskytteren kom til Fredrikstad for snart ett år siden og fikk med seg én kamp i forrige sesong, hvor hun skåret åtte mål i debuten. Hun ble den gang av mange regnet som kanskje den beste norske spilleren i sitt kull, og var en av de mestskårende i eliteserien for gamleklubben Glassverket.

Denne sesongen er det blitt 42 mål på 14 kamper for Deila, som røk ut med en korsbåndskade i januar. Datteren til fotballtrener Ronny Deila må trolig se resten av sesongen fra sidelinjen.

- Men hun kommer tilbake, og trolig enda sterkere. Da er vi svært glade for at Thale spiller for oss, sier Pettersen.

Store drømmer

Det er også spilleren selv, som har ambisjoner som passer dårlig med å sitte skadet på tilskuerplass. Deila drømmer om både landslaget og Champions League på sikt, og tror videre FBK-spill er en god utviklingsarena de neste to årene.

- Vi har jo hatt en veldig bra sesong til nå, og det var veldig moro med ni serietriumfer på rad. Det var nok ikke mange som hadde forventet det, men jeg er ikke sjokkert. Vi visste at vi var kapable til å kjempe i toppen, sier Deila, som bekrefter sportssjefens håp om hennes egen retur etter skadeoppholdet.

- Tar gjerne en medalje også

- Det har selvfølgelig vært veldig kjipt å måtte se på kampene og ikke kunne bidra på banen, men jeg må bare komme meg gjennom det. Planen min er også at jeg skal komme enda sterkere tilbake. Jeg tror neste sesong kan gi mer moro. Vi har et spennende lag, selv om noen brikker ikke er helt på plass ennå, og vi har all grunn til å kunne fortsette å kjempe om å være i toppen og i alle fall delta i sluttspillet. Så tar jeg gjerne en medalje også - både i år og neste sesong. Samtidig vet vi at det er en tøff og jevn serie med mange gode lag, sier Deila, som gleder seg til fortsettelsen.

- Jeg trives veldig godt i Fredrikstad og liker godt gjengen vi er i laget. For egen del håper jeg å fortsette å utvikle meg, slutter hun.

LES OGSÅ: Denne spilleren sliter mer med å ta et valg