Sport

FBK har endelig funnet løsningen på keeper-floken

Etter flere måneders saumfaring av spillermarkedet har sportslig leder Øistein Pettersen funnet målvakten som skal fylle tomrommet etter langtidsskadde Jenny Sandgren.

Bilde 1 av 2

– Vi har vært på utkikk etter en ny målvakt over lengre tid, etter at det ble klart at Jenny Sandgren var ute for resten av sesongen. Nå har vi kommet i mål med signeringen av Julie Næss Brodahl, forteller Pettersen til Demokraten.

Svenske Sandgren har vært klubben ubestridte førstevalg i flere sesonger, og slik startet også årets sesong. Men i oktober ble hun satt ut av spill med en hodeskade, etter å ha blitt truffet av et hardt skudd i tinningen under en treningsøkt.

Smalt marked

Siden har klubben stått igjen med de to unge keeper-talentene Hanne Sagvold (19) og Jenny Utne (17). Selv om Sagvold har levert en rekke gode prestasjoner som førstemålvakt-vikar, har klubben lenge vært klare på at de trenger en erstatter for Sandgren, og nå har dette altså løst seg.

– Vi har lett med lykt og lupe, for det er ikke like mye å velge mellom på keeperplass som blant utespillere, forklarer Pettersen.

Julie Næss Brodahl (20) hentes fra eliteseririval Oppsals rekruttlag, og har skrevet under på en kontrakt med FBK som foreløpig løper ut årets sesong.

– Vi har også en avtale om videre samtaler etter dette, og hun skal i alle fall være hos oss helt til sesongen er ferdigspilt. Vi satser på en sluttspillplass, og håper også å komme så langt som mulig der, utdyper Pettersen.

Les også: Keeper Hanne Sagvold stoppet det meste (Demokraten+)

20 år gamle Julie Næss Brodahl er hentet fra Oppsal for å løse FBKs keeper-utfordring.

Julie Næss Brodahl ble presentert som FBKs nye målvakt i forbindelse med søndagens hjemmekamp mot Sola. Foto: Fredrikstad Ballklubb

Har lånt unggutter

Den sportslige lederen innrømmer at målvaktsituasjonen har bydd på hodebry de siste månedene.

– Vi har stått med en 18 år gammel juniorkeeper som reserve store deler av sesongen – Jenny Utne, som er landslagsmålvakt for 2002-årgangen – men hun har attpåtil vært syk i det siste. Derfor har vi måttet be samarbeidsklubbene Gressvik og Lisleby om hjelp på juniorsiden, sier han.

Til tross for trøbbelet med å fylle plassen bakerst på banen, har juniorlaget levert gode resultater. Pettersen er likevel glad for å lande en mer langsiktig løsning.

– På a-lagstreninger har vi måttet låne G15-keepere fra Gamle Fredrikstad håndballklubb for å ha to målvakter, og vi setter stor pris på at de har stilt opp for oss i en utfordrende periode.

– Nå får vi et eget målvaktsteam på a-laget igjen, og det betyr mye, ikke minst i treningshverdagen, legger han til.

Les også: FBK har truffet blink med sponsorstunt (Demokraten+)

Vitktig storseier

Søndag tok FBK en overbevisende seier hjemme over Sola, med sifrene 37-26. Klubbens sportslige leder fastslår at det var viktig å komme tilbake på vinnersporet etter én uavgjort og tre tap på de fire siste seriekampene.

– Isolert sett er det ikke noen krise for oss å tape mot Byåsen og Storhamar, men særlig i den siste kampen var vi ikke helt fornøyd med måten det skjedde på. Derfor var det godt at laget svarte med en mesterlig kamp nå, der det var stabile prestasjoner fra start til slutt, og vi vinner med 11 mål etter å ha ledet med 14 i perioder.

– Det viser at vi er godt foran lagene som ligger bak oss på tabellen, samtidig som vi fortsatt har et stykke opp til de beste. Men vi er i alle fall på vei i riktig retning, mener Pettersen.

For selv om søndagens motstander ligger under nedrykksstreken, var det et lag i form som måtte gi tapt for FBK i Kongstenhallen.

– Sola er ikke like bra som Storhamar, men de kommer fra noen gode resultater i det siste etter trenerbytte, blant annet uavgjort mot Storhamar og borteseier mot Fana. Å slå dem med så stor differanse viser at det har blitt jobbet bra fra både spillerne og trenerteamet etter skuffelsen onsdag, og gir selvtillit inn mot de neste kampene, sier Pettersen.

Les også: Mener ny stilling vil gjøre FBK proffere

Mer fra Dagsavisen