Sport

FBK frister med kampbrukte drakter som julegave – håper å dra inn over 30.000 kroner

Byens eliteserielag i håndball har etter hvert blitt kjent for sine kreative måter å fylle opp klubbkassa på. Nå auksjonerer de bort drakter fra kamper som har hatt en spesiell betydning for spillerne.

– Vi vil så klart få inn litt ekstra penger, men samtidig ønsker vi også å være synlige i sosiale medier og øke interessen rundt laget, forteller FBKs spillende daglige leder Jenny Sandgren til Demokraten om bakgrunnen for deres nyeste sponsorstunt.

De to siste årene har klubben dratt inn henholdsvis 240.000 og 305.000 kroner på å auksjonere bort personlig sponsing av hver enkelt av spillerne deres, samt deler av støtteapparatet. Onsdag lanserte de en ny auksjon, og denne gangen er det drakter brukt i kamp man kan være med å by på.

– Vi tenker at dettte kan være en fin julegave, og spesielt i år når man blir oppfordret til å være litt tidlig ute og ikke stimle sammen på kjøpesentrene, utdyper Sandgren.

Les også: FFK tvunget til å sette sportssjef-ansettelse på vent (+)

Fredrikstad Ballklubb, FBK slo Byåsen 31-23 i seriekampen hjemme i Kongstenhallen 16. september 2020.
Ida Syversen Kallhovd

Ida Marie Syversen Kalhovd feirer åtte scoringer og seier hjemme mot Byåsen i september. Drakta hun brukte i den kampen er ett av plaggene som nå auksjoneres bort. FOTO: Tommy Skauen

Sterke følelser

Alle spillerne har donert hver sin drakt til auksjonen, og blant plaggene som er til salgs er keeperdrakta Hanne Sagvold hadde på seg da hun stengte buret i 31-22 seieren over Flint i Kongstenhallen, og trøya Ida Marie Syversen Kalhovd hadde på seg da hun banket inn åtte av 31 FBK-mål i hjemmeseieren over Byåsen.

Selv auksjonerer målvakt Sandgren bort drakta hun gjorde sitt comback i eliteserien i etter ti måneders skadefravær, borte mot Storhamar i starten av september.

– Akkurat den kampen var veldig emosjonell for meg, med mye følelser både underveis og etterpå, og gelde over å endelig være tilbake, minnes Sandgren.

– Forhåpentligvis lager det litt ekstra interesse rundt denne kampanjen, men personlig lever jeg mer på minnene og følelsene av selve kampen enn drakta i seg selv, legger hun til.

Les også: Ytterligere to kamper utsatt for koronarammede Fredrikstad

16 drakter

Klubben har satt en minstepris på 500 kroner for å sikre seg ett av plaggene, mens man ved bud på 2.000 kroner eller mer automatisk stikker av med seieren i budrunden.

Hvis ønskelig kan draktene også signeres av spillerne, og auksjonen holder på via FBKs Facebook-side til fredag 20. november klokka 18.

– Det er 16 drakter å by på, og hvis vi når 2.000 kroner eller mer på alle sammen, betyr det drøyt 30.000 kroner inn. Får vi til det, blir vi absolutt veldig fornøyde, fastslår den daglige lederen.

Les også: Vil unngå at toppidrettsutøvere står på bar bakke etter karrieren (+)

FBKs målvakt og daglige leder Jenny Sandgren auksjonerer bort drakta hun gjorde comeback i, etter ti måneders skadefravær. Her fra kampen mot Vipers i oktober.

FBKs målvakt og daglige leder Jenny Sandgren auksjonerer bort drakta hun gjorde comeback i, etter ti måneders skadefravær. Her fra kampen mot Vipers i oktober. FOTO: Tommy Skauen

Mer fra Dagsavisen