Fantomredning av Jenny reddet FBK i siste sekund

FBK spilte en forbausende dårlig kamp mot Skrim. Særlig siden Fredrikstad-jentene var temmelig overlegne sist de møttes på Kongsten. Bare magi reddet igjen FBK i absolutt siste sekund

Skrim - FBK  27-27 (12-13)

Iallfall i forhold til motstanden var kampen mot Skrim Kongsberg på onsdagskvelden et skikkelig bunnapp. Sjelden har FBK spilt så dårlig de siste minuttene som mot Eliteseriens definitive bånnlag. 

Elendige skudd, fomling, tekniske feil i hopetall og fraværende kreativitet i spillet dominerte. På det meste ledet FBK med tre mål, men mot slutten raknet det meste. Selv toppkeeper Jenny Sandgren som nettopp har signert ny toårskontrakt med Ballklubben, slapp inn overraskende mange skudd – også fra distanse.

På stillingen 26-24 seks minutter før slutt tok hjemmelaget time out, men Christer Karlssons formanende ord til FBK-jentene virket dårlig. For Skrim gikk direkte opp til 25-26 etter time outen.

Drøyt to minutter før sluttsignalet gikk Skrim opp til 26-26, og derfra til ledelse 27-26 med drøye minuttet igjen å spille. «Lammelsen» så ut til å ha spredd seg i hele FBK-gjengen.

Ny FBK-magi

24 sekunder før slutt var dramatikken på topp, men så scoret Dorthe Groa det forløsende 27-27-målet. Kongsberg-jentene tok avkast og ladet for vinnermål i sluttsekundene. Nølingen utnyttet Christer Karlsson, og tok sin nesten sedvanlige «magiske» time out, bare 12 sekunder før sluttsignalet.

Med mindre enn to sekunder igjen ble FBK avblåst for straffe. En temmelig billig sjumeter var det, for noe som så ut som en temmelig klar Skrim-brøyt, iallfall for samtlige med FBK-briller. På tavlen sto klokken på 30.00. 

Kongsbergs Live Rushfeldt Deila (19), tvillingsøster til FBK's korsbåndskadede Thale, ble den opplagte straffeskytter. Særlig siden hun hadde prikket inn to sjumetere på Jenny Sandgren tidligere i kampen.

Om det denne gang var Jennys magi, eller trener Christers, skal være usagt – men en fantomredning med Jenny bortimot i spagat, reddet litt av FBKs ære og ett poeng i kampens siste halve sekund.