Sport

EM-tittel til Hvideberg etter lett spurtseier

Fredrikstad-syklist Jonas Iversby Hvideberg (21) sikret norsk gull på fellesstart-rittet for U23-rytterne i EM torsdag. Han var klart sterkest inn mot mål.

Mesterskapet arrangeres i Frankrike. Feltet gjennomførte 136,5 kilometer før det ble norsk jubel med ganske klar margin.

Det ble syklet i ufyselig vær med regn og en del vind. Hvideberg tok kontrollen i god tid før mål og vant lett. Han veivet med høyrearmen av glede da han gikk i mål fem-seks meter foran andremann.

– Det var veldig gøy. Det var et hardt løp, akkurat sånn vi ville ha det. Alle gjorde som de skulle og enda mer. Vi satt nydelig til i finalen, og vi visste at vi også hadde ryttere lenger bak, sier Hvideberg til TV 2.

Søndag var Hvideberg nær NM-gull. Sven Erik Bystrøm tok sin første NM-tittel da han trillet i mål bare millimeteren foran Hvideberg under fellesstarten i norgesmesterskapet.

Hvideberg er 21 år gammel og kjører for Uno-X-laget. Han vant EM-rittet foran Anthon Charmig og Vojtech Repa, skriver TV 2.

Tidligere i EM tok Andreas Leknessund tittelen i temporittet for U23.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen