Dette glade budskapet hadde Grodås til Rolvsøy og Torp

Fotballforbundet og Bama gir klubbene Rolvsøy og Torp fornyet tillit.

– Både Rolvsøy og Torp er motiverte og engasjerte klubber som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, og vi er veldig glade for å ha med begge klubbene på laget videre i 2019, sier tidligere landslagskeeper, nå NFF-ansatte Frode Grodås.

Dermed får de to idrettsforeningene fra Fredrikstad fornyet tillit som ambassadørklubber for Eat Move Sleep-samarbeidet.

Det var i fjor at både Rolvsøy og Torp ble plukket ut til å være ambassadørklubber for satsingen på å bedre folkehelsen, et prosjekt som Norges Fotballforbund og frukt og grønt-leverandøren Bama står bak.

Kosthold og søvn

Ifølge helsemyndighetene, beveger vi oss generelt sett ikke nok, og vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter – samtidig som vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett, skriver NFF i en pressemelding.

I tillegg sover ungdom mindre enn anbefalt, samtidig som én av fire voksne sliter med søvnproblemer.

– Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre. Ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer, som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i Bama.

– Det forplikter

Klubbenes representanter gleder seg til en ny sesong som Eat Move Sleep-ambassadører, og uttaler i pressemeldingen:

– Det forplikter å være en ambassadørklubb. I 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbenes medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsette med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn.

– I tillegg skal vi som ambassadørklubber arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold og få nok fysisk aktivitet og søvn.