- Det beste jeg har prestert!

- Dette er det beste jeg har levert noensinne!, sier Othelie Høie på lørdagskvelden. Etter å ha vunnet Klippan Ladies Cup suverent.

Othelie Annette Høie, bare 16 år gammel fra Atlas, gikk fredag og lørdag seirende ut av alle sine fem brytematcher i verdens største jente- og dameturnering i bryting. Hun var temmelig overlegen jenter på rekke og rad fra USA, Russland, Norge, Sverige og Ungarn i ungdomsklassen for jenter under 17 år. Fredrikstadjenta er dermed den andre norske dame som vinner i Klippan i historien.

Bare Grace Bullen har klart dette før. Siden de aller beste brytejentene og kvinnene kommer til Klippan får turneringen også betegelsen et "mini-VM".

I helgens årlige 3-dagers "Klippan Ladies Open" deltok 215 brytejenter fra 21 nasjoner. Othelie Annette Høie (16)tok 4.plassen i Klippan i fjor - allikevel var detoverraskende at hun skulle vinne overlegent allerede i år. Hun har forøvrig 4.plasser i ungdomsklassen for 15-16-årige både i EM og VM fra før.

Fem sterke seire

Othelie åpnet strålene mot Corine Blades fra USA og vant til slutt 6-2 mot den amerikanske  ungdoms-mesteren. Allerede etter den første matchen skjønte Othelie at hun nå er i kjempeform. Selvtilliten og hodet var på rett plass da hun fortsatte med seier mot D. Tokoiakovà, Russland og vant på "teknisk overtlegen" og 12-2 i poeng.

De neste kampene mot Hedda Kvåle, Norge (fallseier) og Caroline Kvist, Sverige (10-0) ble nærmest ren plankekjøring for Othelie. Finalen gikk mot ungarske Râza Szenttamàsi som hun ikke har møtt tidligere. Men Othelie var "sjefen" og vant til slutt på fall - da sto det 5-2 i poeng til Atlas-jenta.

Dermed var det første gang noen norsk jente vant ungdomsklassen i Klippan. I fjor vant igså Grace Bullen for første gang seniorklassen i denne gigant-turneringen, som bare er for damer. Og kun i ungdoms- og senior. Juniorjentene må tevle i senior.

Stolt av seieren

- Jeg er utrolig stolt av denne seieren i "Klippan Ladies Cup" som kanskje er det beste jeg noen gang har prestert i ungdomsklassen. Resultat og innsatsen bekrefter vel at jeg nå er i kjempeform. Ikke bare fordi jeg vant fem klare seiere - men det smakte ekstra godt å beseire konkurrenter som allerede er klare for EM i Italia om noen måneder.

- Et av mine store mål i sommer er selvfølgelig å ta min aller første EM-medalje, sier Athelie Annette Høie til Demokraten lørdag kveld. Som sist helg nesten var på tårene i senior-NM på Ekebergsletta. Intet anende kom Othelie til KFUM-hallen med medalje i sikte, men så trakk alle de andre konkurrentene seg i siste stund. Hun fikk ikke bryte en eneste kamp, og dro sorgtung hjem med akkurat null og niks.

Grace på plass, men trener bare

Nå skal Othelie først delta på en fire dagers internasjonal treningssamling på samme sted som helgens turnering, nemlig den lille, men berømte brytebyen Klippan i Skåne. Før hun reiser direkte til Tyskland neste helg, tilet stort internasjonalt «Grand-Prix»-stevne i Dormagen nær Köln.
«Klippan ladies open» forsetter med senior-jentenes klasser søndag.

Men for første gang på seks år deltar ikke Grace Bullen i Klippanstevnet. Allikevel er hun på plass ringside i Syd-Sverige, men bruker tiden til trening og sparring mot sterke utenlandske jenter på toppnivå. Med tanke på neste store "Grand Prix-stevne" i Bulgaria om et par uker. Et stevne med verdens aller beste på plass, og som dessuten gir poeng på v-rankingen, med tanke på god seeding i VM og OL.

PS! Grace Jacob Bullen er nå ranket på 3.plass i verden i -57 kg-klassen av det internasjonale bryteforbundetUnited World Wrestling.