Sport

Den store syretesten

Både Marlén Aakre (27) og Nora Wold (23) stod over 400 meter da NM startet i Bergen fredag. Fredrikstad-jentene sparer seg til hekkefinalene søndag og stafetten som avslutter mesterskapet.

Bilde 1 av 2

Av: Rune Helle

– Søndagen blir litt av en syretest for oss, sier de to som ikke var i aksjon åpningsdagen.

Marlén skal da løpe både forsøk og eventuell finale på korthekk. Går hun gjennom forsøket på 400 meter hekk lørdag ettermiddag, er finalen bare en liten time før stafetten som avslutter mesterskapet.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Marlén Aakre sparer på kruttet til korthekk og stafett. Her fra et tidligere mesterskap. Foto: Vestpress

Fredrikstad tok sølv på 4 x 200 meter innendørs på NM i vinter. Under søndagens 1000 meter stafett er de en av tre favoritter.

– Dette prioriterer vi høyt, sier trioen Ida Breigan (16), Marlen Aakre og Nora Wold.

Sammen med Emma Bakkevik (16) skal de kjempe om gullet. Vidar og Tjalve er de to andre klubbene som er tippet i medaljekampen. Fredrikstad er den eneste av toppklubbene som har to ungdomsløpere på laget.

– Her blir det nok både jevnt og spennende. Mye vil nok avgjøres på hvem som løper øvelsen som avslutter mesterskapet, sier ankerkvinne Nora Wold.

Hun tar den avsluttende 400-meteren. Nora ville på en god dag vært med å kjempe om medaljene på 400 meter flatt også, men står altså over.

– For å gjøre totalbelastningen i helgen mer overkommelig, valgte jeg denne prioriteringen, presiserer hun.

Fredrikstad sin fremste utøver går for medalje på 400 hekk der hun har tredje beste tid i landet. Dette blir nå hennes eneste individuelle start i Bergen.

– Jeg bestemte med bare timer før avkryssing at det ikke ble noen 400 meter, sier Nora.

Alle fra Fredrikstad

Mens både Vidar og Tjalve har samlet jenter fra hele landet, er hele kvartetten som stiller til start for Fredrikstad i helgen, fra hjembyen.

– Derfor er stafetten viktig for oss, sier de fire.

Marlen Aakre har femte og sjette beste tid påmeldt på hekkeløpene. Av friidrettsforbundets spesialister er hun tippet på sølvplass på 100 meter hekk.

– Jeg er vel nummer fem påmeldt. På korthekken er det imidlertid veldig kort frem til sølvet, sier Marlen som ellers håper å perse på begge sine starter.

Hun kunne også fått seg en finale på 200 meter om hun hadde prioritert øvelsen i et tett program.

Nora Wold er påmeldt som nummer tre på langhekk.

– Målet er soleklart medalje. Men nivået er høyt, sier Nora som har følt seg i veldig bra form i det siste.

Håper på finaler

Ida Breigan (16) debuterer på senior-NM.

– Jeg håper på to sprintfinaler, sier Ida som da regner med at hun må ned mot personlig rekord.

Hun satte to personlige rekorder under UM (NM for yngre) på Jessheim for tre uker tilbake da hun vant begge sprintløpene klart. Det var imidlertid i jenter 16.

– I fjor var jeg skadet. Det skal derfor bli moro å se hva jeg kan få til her i Bergen, sier Ida som presiserer at nivået er høyt på sprinten hos jentene for tiden.

Mer fra Dagsavisen